Hafta tatili ruhsatınızı yenileyin

Hafta tatili ruhsatınızı yenileyin


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi, Pazar günleri faaliyet gösteren işyerlerinin hafta tatili ruhsatını 31 Ocak 2013 tarihine kadar yenilemeleri gerektiğini belirtti.
     Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı ile pazar günleri faaliyet gösteren iş yerlerinin Hafta Tatili Ruhsatı konusunda denetimlerini sürdürüyor.
     Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hafta Tatili Ruhsatının 1-31 Ocak tarihleri arasında yenilenmesi gerektiği ifade edildi.
     Ruhsatı yenileyecek iş yeri sahiplerinin Zabıta Müdürlüğüne başvurmaları ve işlemlerini yaptırmaları gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi.
     394 Sayılı Hafta Tatili Kanununa göre pazar günleri faaliyet gösteren bütün iş yerlerinin belediyeden Hafta Tatili Ruhsatı almaları zorunludur. Bu ruhsatın geçerlilik süresi aralık ayı sonuna kadardır ve her yıl ocak ayında yenilenmesi gerekmektedir. Bu nedenle hafta sonu çalışan iş yerlerinin Hafta Tatili ruhsatlarını yenilemeleri konusunda esnafımıza yönelik uyarılarımız sürmektedir. Hafta sonu çalıştığı halde bu ruhsatı almayan iş yerlerine gerekli yasal işlemler uygulanacaktır
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Hafta tatili ruhsatınızı yenileyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER