Hafızlar Kadirlide buluştu

Hafızlar Kadirlide buluştu


OSMANİYE (A.A) - Adana Tepebağ Hafızlık Kuran Kursundan mezun olan hafızlar Kadirlide bir araya geldi.
     Tepebağ Hafızlık Kuran Kursundan mezun olarak, Adana, Osmaniye ve bu illere bağlı ilçelerde görev yapan Tepebağ Hafızları Çukurköprü köyünde buluştu.
     Hafızlar adına bir konuşma yapan Halit Kalan, Kuranın ve hafızlığının önemine değinerek, din görevlilerinin toplumda saygın ve değerli şahsiyetler olduğunu söyledi.
     Kalan, din görevlilerinin 7den 70e bütün insanları eğiterek, dertlerine ve sevinçlerine ortak olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Kura hizmet bir şeref. Bu hizmeti en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışan hafızların ve hafızlık müessesesinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Kuran-ı Kerim, bütün kitapların ve ilimlerin ana menbağıdır. Kalpleri ürperten, çağlara meydan okuyan, bir benzeri asla getirilemeyen, kutsal kitabımız Kurana duyulan ihtiyacın her geçen gün daha fazla arttığı görülüyor. Kuran-ı öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak gerekir. Ayrıca milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak en önemli amacımızdır. Bu münasebetle yaptığımız bu hizmetlerden dolayı size teşekkür ediyorum ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.
     Etkinlik, konuşmalarının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hafızlar Kadirlide buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER