Hacıbektaş Veli Üniversitesi kurma çalışmaları

Hacıbektaş Veli Üniversitesi kurma çalışmaları -Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu: Amacımız, Anadolu kültürünü, Türk kültürünü, Hacıbektaş kültürünü, yurt dışında yurt içinde araştırmak, incelemek ve tanıtmak


NEVŞEHİR (A.A) - Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Veli Vakıf Üniversitesini kurmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, Amacımız, Anadolu kültürünü, Türk kültürünü, Hacıbektaş kültürünü, yurt dışında yurt içinde araştırmak, incelemek ve tanıtmak dedi.
     Selmanpakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacıbektaş Veli Kültür Turizm ve Üniversite Vakfını kurduklarını ifade ederek, mütevelli heyetinin 27 kişiden oluştuğunu ve başkanlığına da kendisinin seçildiğini söyledi.
     Hacıbektaşın tarihin derinliklerinden gelen, Anadolunun çok önemli bir kültür merkezi olarak gördüklerini kaydeden Selmanpakoğlu, Amacımız, Anadolu kültürünü, Türk kültürünü, Hacıbektaş kültürünü, yurt dışında yurt içinde araştırmak, incelemek ve tanıtmak. Milattan önce beş binli yıllara kadar uzanan bir medeniyet var burada. Amacımız, bu medeniyeti üniversite vasıtasıyla ortaya çıkartmak ve toplumun hizmetine sunulmak, kültürel mirası korunmak, tarihi ve kültürel yapıyı canlı tutmak, Hacıbektaşı çok önemli bir kongre merkezi haline getirmek diye konuştu.
     Hacıbektaş Veli adıyla kurulacak olan üniversitenin, Avrupa ülkeleri arasında, nüfusa bakıldığında Türkiyenin en az üniversiteye sahip ülkeler arasında olduğunu dile getiren Selmanpakoğlu, kurulacak olan üniversitenin ülkeye de katkı sağlayacağını kaydetti.
     Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Veli Vakıf Üniversitesinin ilk beş yılda belirli bir aşamaya geleceğini umut ettiklerini belirterek, şu an itibariyle 150 bin nakit ile Ankarada bir adet dükkan bağışı yapıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Yakup Polat / Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hacıbektaş Veli Üniversitesi kurma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER