Hacı adaylarının tavaf provası

Hacı adaylarının tavaf provası -Osmaniye Müftülüğünün düzenlediği hac seminerinde, hacı adayları Kabe maketinin etrafında tavaf provası yaptı


OSMANİYE (A.A) - Hacı adayları, Osmaniye Müftülüğünün Zafer Camisinde düzenlediği hac seminerinde, kabe maketi etrafında tavaf provası yaptı.
     Müftü Ramazan Çortul, seminerde yaptığı konuşmada, Osmaniyeden bu dönemde 382 kişinin hacca gideceğini belirtti.
     Hac ibadeti esnasında hata yapılmaması için tatbikatın önemli olduğunu belirten Çortul, Çok önemli olan hac ibadetinin tatbikatı da o derece önem taşır. Bu yıl hacca 160 erkek, 222 bayan olmak üzere 382 kişiyi, bu yıl Osmaniyeden hacca göndereceğiz. Ek kontenjan verilirse bu sayı artacak. Allah şimdiden hacca gidecek bütün Müslümanların ibadetini kabul etsin. Biliyorsunuz hacılarımız bu yolculuklarında dilleri ve renkleri birbirinden farklı ama amaçları aynı kişilerle karşılaşıyor. Hacı adaylarımızın hac ibadetini en güzel şekilde tamamlamaları için yoğun çaba harcıyoruz şeklinde konuştu.
     Hacı adaylarına, ihrama nasıl girecekleri ve Kabeyi nasıl tavaf edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Zafer Camisi içine kurulan Kabe maketi etrafında, tavaf provası yapan hacı adayları, hep birlikte dualar etti.
     Hacı adayları, seminerlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hacı adaylarının tavaf provası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER