Hacettepe Üniversitesinde sertifika töreni

Hacettepe Üniversitesinde sertifika töreni


ANKARA (A.A) - Hacettepe Üniversitesi ve KOSGEB işbirliği ile geliştirilen Teknoloji Girişimciliği derslerini başarıyla tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.
     Girişimci adaylarının, hak kazandıkları bu belgeyle, bir iş planı hazırlayarak kendi işlerini kurmaları halinde, KOSGEBden 100 bin lira destek alabilecekleri bildirildi.
     Hacettepe Üniversitesi Teknokent Konferans Salonunda düzenlenen törende, 60 öğrenciye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verildi.
     Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Murat Caner Testik, kontenjanın 30 olarak belirlendiğini ancak, yoğun talep üzerine 60a çıkarıldığını belirterek, şunları söyledi:
     İhtiyacın bir göstergesi olarak değerlendirilen bu yoğun talep üzerine, dersin daha fazla şube ile her dönem açılması için karar alındı. Bu doğrultuda; 2012 - 2013 güz döneminde, üç şubede 120 öğrencimize, haftada dört saat ve bir dönemde 56 saat olmak üzere Teknoloji Girişimciliği dersi veriliyor. Yakın geleceğin girişimcileri Hacettepe Üniversitesinde tam donanımlı olarak hayata hazırlanıyor. Sadece Hacettepe ele alındığında, bu yıl bahar dönemi sonuna kadar 240 girişimci adayını eğiteceğiz. KOSGEB bu girişimcilere 24 milyon lira destek verecek.
     Türkiyenin, teknoloji odaklı ve yenilikçi iş fikirlerinin, katma değeri yüksek, uluslararası düzeyde rekabet edebilir, nitelikli girişimlere dönüştürülmesine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Testik, projelerini hayata geçirmek isteyen Hacettepeli girişimcilere her türlü desteğin sağlamaya çalıştıklarını da kaydetti.
    
     Muhabir: Barış Gündoğan
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Hacettepe Üniversitesinde sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER