Güzelyalıdaki imar planında usulsüzlük davası

Güzelyalıdaki imar planında usulsüzlük davası -Eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılandığı davada, sanıklar beraat etti


BURSA (A.A) - Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı beldesinde 5 yıl önce inşaat yapacak bir müteahhitten imar planlarında değişiklik yapılması için para istendiği iddiasıyla, beldenin eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılandığı davada sanıklar beraat etti.
     Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, icbar suretiyle irtikap suçundan 10ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, inşaat mühendisi eşi Selda Seven Mutlu ve müşteki İsmail Turan ile tarafların avukatları hazır bulundu. İrtikap suçuna yardım suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen dönemin Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memur Ayhan Turan Uçar ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada mütalaasını veren savcı, suçun vasfının oluşmadığını ve şikayetçinin basiretli bir tacir gibi davranmadığını belirterek, sanıkların beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından tutuksuz sanıklar Selçuk Mutlu, eşi Selda Seven Mutlu ile Ayhan Turan Uçarın beraatına karar verdi.
     Duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Selçuk Mutlu, iddiaların iftira olduğunu defalarca söylediklerini dile getirdi.
     Mutlu, bu suçlamaların iftira olduğunu aldıkları beraat kararıyla onayladıklarını belirterek, Şükürler olsun adalet yerini buldu. Mahkeme kararıyla beraat ettik. Onlar birtakım çekleri bizlere verdiklerini iddia etmişlerdi. Fakat verdiklerini iddia ettikleri çekler, verdiklerini söyledikleri tarihlerde tedavülde bile değildi. Mahkeme bunu ispatladı. Hatta bazı bankalara ait çeklerin verildiği tarihlerde, görev yaptığım ilçede şubeleri bile yoktu. Bu tamamen bir yıpratmaydı. Başından beri belli bir senaryoydu. Bize iftira atan kişilere karşı yasal haklarımızı kullanacağız diye konuştu.
     Müvekkillerinin bu süre içerisinde çok yıprandığını ve mağdur olduğunu ifade eden avukat Suna Soydaş ise ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Güzelyalıdaki imar planında usulsüzlük davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER