Güzelbahçede altyapı çalışmaları

Güzelbahçede altyapı çalışmaları


İZMİR (A.A) - Güzelbahçe ilçesinde, kış mevsiminde yağışlı havaların su baskını ve sel olaylarına yol açmaması için yeni altyapı ve menfezlerde temizlik çalışması yapıldığı bildirildi.
     Güzelbahçe Belediyesinden yapılan açıklamada, kış mevsimine hazırlık amacıyla yağışlı dönemlerde su baskını ve sel gibi olumsuzlukların yaşanmaması için ihtiyaç duyulan bölgelerde fen işleri müdürlüğü ekiplerince yağmur suyu kanalları, menfez ve ızgara döşeme çalışmaları ile mevcut menfezlerin temizliğinin yapılmaya başlandığı belirtildi.
     Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, sel ve su baskını felaketlerinin önüne geçmenin doğayı korumadan ve bilimsel çalışmalardan geçtiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Eğer siz doğayı katlederseniz, doğal çevreyi korumaz, dere yataklarını imara açarsanız, yapılaşmaya izin verirseniz bir gün gelir doğa bunun intikamını alır. Bu nedenle biz Güzelbahçe Belediyesi olarak kesinlikle imara aykırı ve dere yataklarına inşaat yapılmasına göz yummuyoruz. Mevcut planlardaki cadde, bulvar ve sokaklarda ise yağmur kanalları, menfez, borulama ve istinat duvarı yaparak güvenli yerleşim alanları oluşturmaya çalışıyoruz.
    
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Güzelbahçede altyapı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER