Güvenlik güçleri hayvan sevkleri

Güvenlik güçleri hayvan sevkleri konusunda bilgilendirildi


YOZGAT (A.A) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan sevkleri konusunda güvenlik güçlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
     Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen seminere, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Türkmen, Belediye Zabıta Amiri İlhami Daştan, jandarma karakol komutanları ve polis memurları katıldı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, yaptığı konuşmada, hayvan sevklerinde nakil belgesi ve veteriner sağlık raporunun olması gerektiğini anlattı.
     Nakil belgelerinin geçerlilik süresinin 5 gün olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:
     Bulaşıcı hayvan hastalığı taşıyan, taşıma riski bulunan ve sağlık durumu nakle uygun olmayan hayvanlar nakledilemezler. Resmi veteriner hekim veya yetkilendirilmiş veteriner hekim uygun görmesi halinde tedavi, kesim veya zorunlu kesim amacıyla bu tür hayvanların sevkine izin verilir. Sağlık Bakanlığımız, insan ve hayvan sağlığının korunması amacıyla, gerekli hallerde hayvan ve hayvan ürünlerinin sevkine kısmi veya tam kısıtlama getirebilir. Hayvansal ürünlerin sevkinde de veteriner raporunun olması şarttır. Hayvan sahipleri bu belgeleri nakil sırasında yanında taşımak ve saklamak zorundadır.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Güvenlik güçleri hayvan sevkleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER