Güroymak Kaymakamı Yılmaz:

Güroymak Kaymakamı Yılmaz: -İlçede, eğitimde son iki yıldır çok önemli çalışma yaptık ve bunun meyvesini aldık


BİTLİS (A.A) - Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, ilçede eğitimde son iki yıldır çok önemli çalışma yaptıklarının ve bunun meyvesini aldıklarını söyledi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başarılı çalışmalar yaptığını bildirdi.
     Güroymakın il genelinde Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 3. sırada yer aldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Daha önceden 6. sıradaydık. SODES projesi kapsamında açtığımız Etüt Merkezinde, bir dershane mantığında ilköğretim öğrencilerimizi SBSye, lise öğrencilerimizi ise üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Geçen yıl 8. sınıftan mezun olan 350 öğrencimizi farklı okullara yerleştirdik. İlçede puan ortalamamızı yükselttik. Bu çalışmalarımızın meyvesini 5 ile 10 yıl sonra almaya başlayacağız. Güzel fakültelere ve okullara gidecek olan öğrencilerimiz, iyi bir meslek sahibi olacak. Öğrencilerimiz ilçemiz için iyi bir örnek olacak.
     Okulların fiziki altyapılarını ve öğrencilerin motivasyon eksikliğini gidermek için çaba gösterdiklerini kaydeden Yılmaz, bu çalışmaların meyvesini almaya başladıklarını ifade etti.
     Ayrıca, çocukların okula kazandırılması konusunda alan tarama çalışmalarının yoğun şekilde yürütüldüğünü belirten Yılmaz, devamsızlığın, ulaşım sıkıntısının yaşandığı yerlerde daha yüksek olduğunu kaydetti.
     Yılmaz, İlçe merkezinde ve Gölbaşı beldemizde alan taraması yapılıyor. Çocukların okula gönderilmesi konusunda, velilere yönelik rehberlik çalışmalarımız da devam ediyor. Uyarılarımıza rağbet etmeyen velilere cezai işlem uyguluyoruz. Gölbaşı beldemizde bir kız YİBOmuz var. Kız çocuklarının okula devamsızlığı konusunda ciddi bir düşüş yaşanıyor. Bu konuda milli eğitim camiamız canla başla çalışıyor dedi.
     Öte yandan, ilçede bu yıl 4 ilköğretim okulunun tamamlandığını bunlardan 2sinin hizmete girdiğini, diğer 2 okulun ise yarı yılda faaliyete gireceğini dile getiren Yılmaz, nüfusun artmasının yeni yatırımları da beraberinden getirdiğini dile getirdi.
     Yılmaz, İlçemizin önümüzdeki yıl yeni bir liseye de kavuşmasını planlıyoruz. Orta öğretimde ciddi bir öğrenci artışımız söz konusu. Burada ilköğrenimini bitiren öğrencilerimiz, lise öğrenimini tamamlamak için çevre il ve ilçelere gidiyor. Bu nedenle liselerimizin kalitesini ve mevcudunu artırmamız gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Güroymak Kaymakamı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER