Güroymakta kızların eğitime kazandırılması

Güroymakta kızların eğitime kazandırılması


BİTLİS (A.A) - Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Günkırı Beldesinde kız çocuklarının 8. sınıftan sonra da okula devam etmesi için, Günkırı İlköğretim Okulunda velilerle bir araya geldi.
     Kaymakamı Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, Güroymak İlçe Müftüsü Selami Sayın ve Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün, Günkırı Beldesine giderek, kızlarının okula göndermeyen velileri, ikna etmeye çalıştı.
     İslam dininin hep ileriyi ve gelişmeyi emrettiğini belirten Kaymakam Yılmaz, bu çerçevede kız çocuklarının okutulmasının önemini anlattı.
     Ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu ve her şeyin ailede başladığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Ailede verilen eğitim çok önemli. Aile bireylerinin eğitimli olması, çocukların geleceği açısından çok önemli. Biz erkekler çoğu zaman evde olmazken, anne sürekli evde çocuğuyla ilgileniyor. İyi bir anne, eğitimli bir veli olabilmesi için kızların okutulması gerekiyor. Geçmişe göre çok ciddi ilerleme var. Ama halen kız çocuklarımızın okullaşmalarında istenilen düzeyde değiliz. Günkırı İlköğretim Okulunda, çok başarılı kızlar var. Kızların çoğu 8 sınıftan sonra okutulmayacaklarını düşünüyor. Bu deneme sınavlarına yansıyor ve kızların başarısı düşüyor. Kızlar bunun üzüntüsünü yaşıyor. Kızların, hayatlarını ellerinden almayalım. Onlar, okumaya hevesli. Onlara destek verelim ve okullaştıralım.
     Güroymak Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci ise, kızların 8. sınıftan sonra okutulmadığını ve bu nedenle velilerle görüşme gereği hissettiklerini ifade etti.
     Müjdeci, Benimde iki kızım var. Şayet kızlarım okula gitmek isterse ve ben bilinçli olarak onu okutmazsam, kendi dinimden ve imanımdan şüphe ederim. Onun için kız çocuklarımızın günahına girmemek lazım. Zaten ortaöğretim zorunlu hale geldi. Hep beraber kızların eğitimine verelim dedi.
     Güroymak İlçe Müftüsü Selami Sayın ise, okumak isteyen kız çocuklarına, ailelerin destek olması gerektiğini kaydetti.
     (UMN-BRN-BHT)
<< Önceki Haber Güroymakta kızların eğitime kazandırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER