Gurbetçilerin Bulgaristanda dolandırıldığı iddiası

Gurbetçilerin Bulgaristanda dolandırıldığı iddiası -Kapıkule Sınır Kapısına 50-60 kilometre kala araçlarında kullandıkları navigasyon sistemi bozulduğu öne sürülen gurbetçilerin, yol gösterme yöntemiyle dolandırılmaya çalışıldığı iddia


EDİRNE (A.A) - Kapıkule Sınır Kapısına 50-60 kilometre kala araçlarında kullandıkları navigasyon sistemi bozulduğu öne sürülen gurbetçilerin, yol gösterme yöntemiyle dolandırılmaya çalışıldığı iddia edildi.
     Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Pazarkule Sınır Kapısında 1957 yılından bu yana hiç yaşamadığı bir araç yoğunluğu ile karşılaştığını söyledi.
     Pazarkule Sınır Kapısından günlük ortalama 300 aracın Türkiyeye giriş yaptığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
     Pazarkulede geçen hafta beklenmedik yoğunluk oluştu. Buradan günlük araç giriş sayısı 250-300 civarında. Ancak, pazar günü binin üzerinde araç geçmiş durumda. Bunun nedenini gurbetçilerimize sorduğumuzda, kendilerinin Bulgaristanda sürekli olarak Pazarkule Sınır Kapısına yönlendirildiğini öğrendik. Maalesef vatandaşlarımız kendi istekleri dışında, Bulgaristandan Yunan gümrüğüne, oradan da Pazarkule gümrüğüne yönlendirilmiş.
     Bununla ilgili değişik duyumlar alıyoruz. Ama buna inanmak istemiyoruz. Yaptığımız araştırmada, gurbetçilerimizi taksicilerin yönlendirdiğini öğrendik. Ancak, gurbetçimizin navigasyonla ilgili iddiaları üzerine Bulgar yetkilileri ile temasa geçtik, konuyu araştırıyoruz.
     Pazarkuleden Türkiyeye giriş yapan gurbetçi Bayram Bal ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısına 50-60 kilometre kala Bulgaristanda tanımadıkları kişiler tarafından Yunanistan üzerinden Pazarkule Sınır Kapısına yönlendirildiklerini öne sürdü.
     Köprünün bakım nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden ve Yunanistan sınırına götürmek için kendilerinden para talep eden bu kişilere itimat etmediklerini anlatan Bal, şöyle konuştu:
     Bulgaristandan geliyorduk. Kapıkuleye 50-60 kilometre kala bize bir kaç kişi, köprüde tamirat olduğunu, bu nedenle yolun kapalı olduğunu söyleyip, Bizi geri döndürmek istedi. Bize, (3-4 köy geçip biz sizi para karşılığı götürebiliriz) dediler. Çete olabileceklerini düşünerek bunlar itimat etmedik. Ben kendim yolu bulurum dedim. Bulamazsam geri gelirim dedim. Sonra 3-5 arkadaşa da aynısını yapmışlar.
     Mağdur edilenin olup olmadığını biliyoruz. Benzinliğe girdim. Orada 11 araba buluştuk. Aynısını onlara da yapmışlar. Navigasyon sistemi aynı adresi gösteriyor. Bize (Siz ne yaparsanız yapın, dönüp dolaşıp buraya, aynı istikamete geleceksiniz. Buradan başka Kapıkuleye gidiş yok) dediler. Onun için dönüp dolaşıp gerçekten de İstanbul yazan tabelayı görüyoruz, İstanbul istikametine giriyoruz. Yine dönüp dolaşıp aynı çetelerin olduğu yere varıyoruz. Başka gidiş yeri yok. O bölgede navigasyon sistemi çekmiyor, tamamen iptal oluyor.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gurbetçilerin Bulgaristanda dolandırıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER