Gurbetçiler geri dönüş oyunda

Gurbetçiler geri dönüş oyunda -İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi kentlerde ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerin fındık hasadının sonuna gelinmesi dolayısıyla geri dönüşleri başladı


GİRESUN (A.A) - İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi kentlerde ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerin fındık hasadının sonuna gelinmesi dolayısıyla geri dönüşleri başladı.
     Yeni eğitim ve öğretim yılının 17 Eylülde başlayacak olmasının da etkisiyle gurbetçiler otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturuyor.
     Yoğunluk nedeniyle ek seferler koyan otobüs firması yetkilileri ilgiden memnun olduklarını belirtiyor.
     Espiye Belediyesi Zabıta Trafik Amiri Refik Bahadır, gurbetçilerin geri dönüşü sebebiyle otobüs terminalinde kontrolleri artırdıklarını bildirdi.
     Bahadır, tatil dönüşü yollarda yaşanacak yoğunluk sebebiyle sürücülere trafik kazalarına karşı dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunarak uykusuz yola çıkmamanın önemine dikkati çekti.
     Fransada yaşayan ve yaz döneminde tatil ve fındık toplamak için Espiyeye gelen İbrahim Özdemir, memleketine gelirken neşe içerisinde olduğunu ancak geri dönüş yolunda ayrılığın hüznünü yaşadıklarını söyledi.
     Özdemir, Ne kadar hüzünlenirsek hüzünlenelim, geri dönmek zorundayız. İnsanın doğduğu yer değil, doyduğu yer demişler. Bizim ikinci vatanımız da Fransa oldu. 4 haftalık bir tatil için Espiyeye geldik. Akrabalarımızı, yakınlarımızı, köyümüzü ve yaylaları gördük, hasret giderdik. Fındığımızı da topladık. Geri gidiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Veysel Kara
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Gurbetçiler geri dönüş oyunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER