Günlüce köyüne imam evi ve Kuran

Günlüce köyüne imam evi ve Kuran kursu binası yapılıyor


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesine bağlı Günlüce köyüne imam evi ve Kuran kursu binası yapılıyor.
     Köy muhtarı Selim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında köyümüz 6 ay imamsız kaldı. Bunun sıkıntısını çektik. Kışın 70 hane olan ve yazları 120 haneye kadar çıkan köyümüzde 6 ay imam olmadığından köylülerimiz Cuma namazlarını çevre köylere giderek kıldı. Köye gelmek isteyen birçok imam, öncelikli olarak köyde imam evinin olup olmadığını soruyordu dedi.
     Bunun üzerine köydeki vatandaşların desteğiyle Mayıs ayında 90 metrekare alana sahip imam evi yaptırmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Şahin, alt katı Kız Kura kursu olarak hizmet verecek binanın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.
     İmam evi ve Kuran kursunun yapılmasında köy haklının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Şahin, köylülerin binanın inşaatında çalıştığını belirterek, Bilindiği gibi köyümüz Antep fıstığı üretiminde iddiasını gösterdi. Başarılı oldu. Artık köyümüzü herkes tanıyor ve biliyor. Köyümüzde imam olmaması ise bizleri 6 ay boyunca üzdü. Ama çok şükür imamımız da geldi. Evi de tamamlanma aşamasına geldi. Çünkü daha önceden köyümüze gelen imamlar, köyde boş olan evlerde kalıyordu. Bu da imamlar için sıkıntı oluyordu. Ama çok şükür bu sıkıntımız giderildi diye konuştu.
     5 ayda tamamlanma aşamasına gelen binanın 60 bin liraya mal olduğunu belirten Şahin, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Günlüce köyüne imam evi ve Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER