Güneydoğudaki muhtarlar federasyon çatısı altında bir

Güneydoğudaki muhtarlar federasyon çatısı altında bir araya geldi -Federasyon Başkanı Şeran: Amacımız muhtarlar olarak hükümetin karşısına federasyon çatısı altında muhatap olarak çıkmaktır


MARDİN (A.A) - Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki muhtarlar bir araya gelerek federasyon kurdu.
     Federasyon başkanlığına seçilen Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, yaptığı açıklamada, Türkiyedeki köy ve mahalle muhtarları bir araya gelerek, İç Anadolu, Karadeniz Muhtarlar Federasyonunu kurduklarını, yeni kurdukları Güneydoğu Muhtarlar Federasyonunun ardından Akdeniz, Doğu, Ege ve Marmara Muhtarlar Federasyonunu kurmak için de çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
     Şeran, federasyonun merkezinin Ankarada olacağını ifade ederek, şöyle dedi:
     Amacımız muhtarlar olarak hükümetin karşısına federasyon çatısı altında muhatap olarak çıkmaktır. Hükümetin bizi daha fazla dikkate alması için bu federasyonu kurduk. Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ile görüşmelerimiz sürüyor. Hükümetten beklentimiz yeni anayasada köy ve mahalle muhtarlarının statüsüne de yer vermesi, çıkacak olan köy kanununda muhtarların sosyal güvencesi, özlük hakları ve ödeneklerin maaşa dönüşmesinin sağlanmasıdır. Muhtarlık bir modeldir. Bu model yavaş yavaş Avrupada da gelişiyor. Ancak kendi imkanlarımızla ayakta duruyor, tüm giderlerimizi cebimizden karşılıyoruz. Oysa birçok kentte belediyeler muhtarlara belirli bir yardımda bulunuyor. Biz de belediyeden kira ödemeyeceğimiz bir yer temin edilmesini istiyoruz. Sayaçlarımız bile ticarethane tarifesi üzerinden hesaplanıyor. Bu sıkıntıların aşılması için kurduğumuz federasyon sayısının 10a yükselmesi halinde konfederasyon kuracağız.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Güneydoğudaki muhtarlar federasyon çatısı altında bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER