Güney Şelalesindeki heyelan

Güney Şelalesindeki heyelan -Denizli Valisi Demir: -"Güney Şelalesi doğal sit alanı olduğu için teknik çalışmalar bitmeden hafriyatı kaldıramadık" "Ama o hafriyatın herhangi bir yol geçişine başka bir yerleşim yerine engeli yok


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, heyelan sonucu 20 metrelik kaya bloku çöken Güney Şelalesinin doğal sit alanı olduğu için teknik çalışmalar bitmeden hafriyatı kaldıramadıklarını söyledi.
     Demir, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplantısında gazetecilerin Güney Şelalesindeki heyelanla ilgili sorularını cevaplandırdı.
     Söz konusu alanın Türkiyede sınırlı sayıdaki tabiat varlıklarından biri olduğunu ve 1994 yılında yaklaşık 5 dekarlık alanın "tabiat anıtı" olarak ilan edildiğini hatırlatan Demir, şunları kaydetti:
     "Burası aynı zamanda korunması gereken doğal sit. Buranın mülkiyeti Güney Belediyesinde. Onun dışında etrafında özel mülkiyetler var, ormanlık alan var, yanında da Cindere Baraj Gölü var. Orası bizim için hakikaten çok önemli bir değerdi. Geçen yıl Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden elde edilen ödeneklerle İl Özel İdaresince hem Güney ilçemizle olan bağlantısı hem de Buldan Yenicekent üzerindeki bağlantısı asfaltlanmıştı. Ayrıca koruma amaçlı imar planı yapılıyordu. Orada tekrar düzenlemeler yapacaktık ama maalesef böyle doğal bir olayla orası koptu ve şu anda şelaleden hemen hemen eser kalmadı gibi bir manzara."
     Heyelan sırasında 1 kişinin yaralandığı bir süre alanda mahsur kalanların ise daha sonra kurtarıldığını ifade eden Vali Demir, "Dolayısıyla en azından can kaybı anlamında teselli edici bir manzara ile karşı karşıyayız. Güney Şelalesi doğal sit alanı olduğu için teknik çalışmalar bitmeden hafriyatı kaldıramadık. Ama o hafriyatın herhangi bir yol geçişine, başka bir yerleşim yerine engeli yok. Doğal sit olması dolayısıyla bu kararları da bugün yarın tamamlayıp daha sonra temizleme çalışmaları yapılacak" diye konuştu.
     Denizlinin Güney ilçesinde meydana gelen heyelanda Türkiyenin önemli doğa harikaları arasında gösterilen Güney Şelalesinin 20 metrelik kaya bloku çökmüş, 1 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Güney Şelalesindeki heyelan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER