Güney Kore

Güney Kore-Türkiye Gençlik Programı -Bilecik Gençlik Merkezinden Güzin Şeyda Akyel, Güney Koredeki etkinliklere katıldı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Gençlik Merkezinden Güzin Şeyda Akyel, Güney Korede, Gençlik Değişim Programı kapsamında düzenlenen Güney Kore-Türkiye Gençlik Programı etkinliklerine katıldı.
     Merkezden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Güney Kore cumhuriyetleri arasında 1972 yılında imzalanan kültürel anlaşma çerçevesinde iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla Türkiyenin, Güney Kore ile 2007den bu yana yakın işbirliği geliştirdiği bildirildi.
     İki ülke arasında karşılıklı gençlik değişim programları düzenlendiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     2007-2008 yıllarında 10ar kişilik heyetlerle gerçekleştirilen değişim programı, 2009dan itibaren 20şer kişi olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bilecik Gençlik Merkezinden Güzin Şeyda Akyel, 11incisi düzenlenen Güney Kore-Türkiye Gençlik Programına katılarak, Başbakanlık adına Güney Korede ilimizi ve ülkemizi temsil etmiştir. Değişim programında, Güney Kore-Türkiye kardeşliği vurgulanmış, Güney Korenin sosyal ve kültürel yapısı program ziyaretleriyle bütünleştirilerek, gençlik çalışmaları üzerinde durulmuştur.
     Açıklamada, 7-16 Ağustosta Güney Koreli gençlerin Türkiyeyi ziyaret edeceği ikinci programda, Güney Koreden gelecek gençlere Türk kültürü ve tarihinin tanıtılacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER