Güney Kore Büyükelçisi Leenin Eskişehir Valiliği

Güney Kore Büyükelçisi Leenin Eskişehir Valiliği ziyareti -Lee: İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması, gelecek senenin başında yürürlüğe girecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Güney Korenin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Türkiye ile Güney Kore arasındaki serbest ticaret anlaşmasının, gelecek yılın başında yürürlüğe gireceğini bildirdi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Lee, Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancıyı ziyaret etti.
     Vali Kadir Koçdemirin geçirdiği trafik kazası sonrası durumunun nasıl olduğunu soran Lee, kazadan ve koruma polisi Şenel Çakırın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Öte yandan Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bakın, şubat ayında Türkiyeyi ziyaret ettiğini anımsatan Büyükelçi Lee, Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkileri stratejik iş birliği seviyesine yükseltmişti. Gelecek senenin başında iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması da yürürlüğe girecek. Bu yürürlüğe girerse, özellikle ekonomi alanında çok güzel iş birlikleri olacak. Koreliler ve Türkler arasında birçok kültürel benzerlikler var. Örneğin, eve girerken ayakkabı çıkarma kültürü gibi. Benzer değerlere sahip iki millet olarak bundan sonraki iş birliğimizi daha güzel yürüteceğimizi düşünüyoruz ifadelerini kullandı.
     Eskişehir hakkında Leeye bilgi veren Vali Vekili Kalkancı ise Samimiyetle sevgi ve saygı duyduğumuz bir ülkeniz ve halkınız var. Uluslararası ilişkilerde dostlukların karşılıklı menfaatlere dayandığı düşünülür. Ama bizim dostluğumuz, karşılıklı menfaatlere dayanmayan ebedi bir dostluktur açıklamasını yaptı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Güney Kore Büyükelçisi Leenin Eskişehir Valiliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER