Gündelikle çalışan kadın, mikro krediyle patron

Gündelikle çalışan kadın, mikro krediyle patron oldu -Eşinden boşandıktan sonra çocuğuna bakabilmek için gündelikle çalışan 39 yaşındaki Şennur Nergiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı 15 bin lira mikro krediyle güze


ANTALYA (A.A) - Murat Yolcu - Antalyada eşinden boşandıktan sonra çocuğuna bakabilmek için gündelikle çalışan 39 yaşındaki Şennur Nergiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı 15 bin lira mikro krediyle güzellik merkezi açarak kendi işinin patronu oldu.
     Memur bir ailenin 4 kız çocuğundan biri olan Şennur Nergiz, 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Yönetim Organizasyonu Bölümünü kazandı. İkinci sınıftayken okuduğu bölümden hoşlanmadığına karar veren Nergiz, ailesinin ısrarına rağmen okulu bırakarak, çocukluğundan bu yana istediği güzellik uzmanlığı için güzellik salonlarında çalışmaya başladı.
     Yaklaşık 8 yıl boyunca güzellik salonlarında cilt bakımı ve masaj yapmayı öğrenen Nergiz, 1999da evlenerek eşiyle Ankarada yaşamaya başladı. Ancak evlendikten sonra da çalışmaya devam etti. 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açtığı güzellik uzmanlığı kursuna katılan Nergiz, aldığı eğitimin ardından kursu başarıyla tamamlayarak önce kalfalık, sonra da ustalık belgesini aldı.
     Ailevi nedenlerden dolayı 2001 yılında eşinden ayrı yaşamaya başlayan, 6 yıl aradan sonra da boşanarak oğlu Kayra ile hayatına yeniden başlamak isteyen Nergiz, eşinden nafaka almadan çocuğu ile Antalyaya geldi.
     Burada bir süre teyzesinin yanında kalan, daha sonra ayrı bir eve taşınan Nergiz, otellerin güzellik merkezlerinde çalışarak evini geçindirmeye çalıştı. Ancak yaşadığı sorunlar nedeniyle otelde çalışmayı bırakmak zorunda kaldı.
     Nergiz, güzellik salonu açmak için bankalar ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurdu, ancak olumsuz yanıt aldı. Başvurduğu kredi başvurularından olumsuz yanıt alan Nergiz, teyzesinin tavsiyesi üzerine Muratpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına mikro kredi almak için müracaat etti.
     Nergiz, başvuru sonucunun 6 ay sonra açıklanacağının söylenmesi üzerine hasta çocuğuna bakabilmek için yeniden başka işlerde çalışmaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce vakıf tarafından başvurusu kabul edilen Nergiz, aldığı 15 bin lira krediyle Konyaltı ilçesi Uluç Mahallesinde 60 metrekarelik dükkanda güzellik merkezi açtı.
     Zamanla kazandığı başarı ile güzellik salonunu 300 metrekareye kadar büyüten Nergiz, 3 çalışanı ile bir zamanlar gündelikle çalıştığı sektörde işinin patronu olmanın keyfini yaşıyor.
    
     -İyi bir ev kadını, aynı zamanda iyi bir iş kadını da olabilir-
    
     Şennur Nergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının en güzel anını, mikro krediyi kazandığını öğrendiğinde yaşadığını söyledi.
     Başvurusunun kabul edildiğini öğrendikten sonra 2 gün uyuyamadığını ve sürekli hayaller kurduğunu anlatan Nergiz, Mikro krediyi almam hayatımın dönüm noktası oldu. O andan itibaren hayatımdaki her şey değişmeye başladı. İlk başta küçük bir yerde başlamayı hayal ediyordum. İş yerini önce ikinci el eşyalarla döşedim, ama hepsi benim için çok özeldi dedi.
     Antalyaya geldiklerinde çok kötü durumda olduklarını ifade eden Nergiz, Tam anlamıyla dipteydim. Çocuğum nefes darlığı çekiyordu. Onu her gün hastaneye getirip, ardından işe gitmek zorunda kalıyordum. Çocuğun psikolojisi de bozuldu. Kendi işimi kurmamla yeniden hayata döndük diye konuştu.
     Erkeklerin güçsüz kadınları sevmediğini, ama Türk kadınlarının hayat karşısında güçsüz kaldığını kaydeden Nergiz, şöyle konuştu:
     İyi bir ev kadını, aynı zamanda iyi bir iş kadını da olabilir. Ataerkil bir toplumda yaşıyorsun, ama güçlü bir kadın da olacaksın. Bence kadın önce kendisine saygı duymalıdır. Çalışan kadın parayı bir amaç olarak görmemeli, araç gibi kullanmalıdır. Krediyle açtığım iş yeri benim benim için bir dönüm noktası oldu. Daha sonra işimi genişleterek cilt bakımı, fitness gibi birçok alanda hizmet veriyorum.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gündelikle çalışan kadın, mikro krediyle patron Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER