Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan:

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: "Kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere tüm sistemler üzerinde kalıcı ciddi sıkıntılara neden olan ve yaşam kalitesini önemli oranda azaltan hipertansiyona karşı dikkatli olunmalı"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere tüm sistemler üzerinde kalıcı ciddi sıkıntılara neden olan ve yaşam kalitesini önemli oranda azaltan hipertansiyona karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
     Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünce 2013 yılı Sağlık Haftası temasının hipertansiyon olarak belirlediğini vurgulayarak, Sağlık Haftasının amacının sağlıklı yaşam hakkının korunması, insan sağlığının önemi ve bu konuda bilincin artırılması olduğunu belirtti.
     Hipertansiyonun nedeni bilinmese de gelişmesini kolaylaştıran bazı faktörlerin bilindiğini ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:
     "Erkeklerde daha sık görülmekle birlikte kadınlarda menopoz sonrası görülme sıklığı artar ve genellikle 35 yaş üzerinde ortaya çıkar. Obezite, diyabet, alkol, sigara, stres, hareketsiz yaşam şekli, yanlış beslenme ve tuzlu diyetler hipertansiyon gelişme riskini arttırmaktadır. Kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere tüm sistemler üzerinde kalıcı ciddi sıkıntılara neden olan ve yaşam kalitesini önemli oranda azaltan hipertansiyona karşı dikkatli olunmalı. Hipertansiyon hastaları tansiyon takiplerini düzenli yapmalı ve kontrollerini aksatmamalı. Sağlıklı bireyler ise yaşam tarzı değişiklikleriyle ve risk faktörlerinden uzak durarak hipertansiyon hastalığının gelişmesini önleyebilirler. Sağlık Haftası münasebetiyle tüm bireylerin kendi sağlığını koruma ve geliştirme hedefiyle hareket etmesini temenni ediyor, sağlıklı günler diliyorum."
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER