Gümüşhanede Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve

Gümüşhanede Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması projesi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının AB mali destekli olarak yürüttüğü Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması projesi kapsamında 2012 yılı sonbahar döneminde koyun ve keçilerin aşılanması ve küpelenmesi çalışmalarında kullanılmak üzere Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 11 bin 500 doz aşı tahsis edildiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 2010 yılında 37 bin 32, 2011 yılında 15 bin 37 ve 2012 yılında 11 bin 500 doz aşı tahsis edildiği belirtildi.
     Aşıların yapılabilmesi için kiralama yöntemiyle 5 aracın ilçe müdürlüklerine teslim edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Aşılama kampanyası süresince tanımlanmamış tüm küçükbaş hayvanlar da küpelenerek kayıt altına alınacaktır. Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tescili Tanımlanması ve İzlenmesi Yönetmeliği uyarınca küpelenmemiş ve tanımlatılmamış koyun ve keçilerin işletme dışına çıkartılması hayvan pazarlarına ve mezbahalara götürülmesi yasaklanmıştır. Tanımlattırılmamış sığır, koyun ve keçilerin nakil sırasında yakalanması halinde en yakın kesimhanede kestirilip sahibine teslim edilecektir. Üreticilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için küpelenmemiş ve aşısı yapılmamış büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını küpeletmeleri ve aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER