Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kocaelide

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kocaelide -Bakan Yazıcı: 2012 yılı rakamlarına baktığımızda, geçen yılki ihracatımızı aşağı yukarı 5 ay itibariyle yüzde 12 oranında artırdık, ithalatımızda ise yüzde 2 oranında bir azalma var


KOCAELİ (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2012 yılı rakamlarına baktığımızda, geçen yılki ihracatımızı aşağı yukarı 5 ay itibariyle yüzde 12 oranında artırdık, ithalatımızda ise yüzde 2 oranında bir azalma var dedi.
     Yazıcı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Kocaelide bir restoranda düzenlenen 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı öncesi basın mensuplarının Suriyeyle ilgili yaşanan son gelişmelerin sorulması üzerine, basında yer alan konularla ilgili değerlendirme yapmasının söz konusu olmadığını bunun da doğru olmayacağını söyledi.
     Suriye ile ilgili yalnızca ticari ilişkileri değerlendirebileceğini ifade eden Yazıcı, Suriyenin Türkiye ile en uzun kara sınırı olan ülke ve en çok kara hudut kapısı olan komşusu olduğunu kaydetti.
     Bakan Yazıcı, bu süreç başlamadan önce, Suriye ili 8 sınır kapısının açık olduğunu dile getirerek, Şu anda 4 kapımız çalışıyor. Bu kapıların 4ünden de insan geçiyor, 2sinden eşya taşıması oluyor. Eşyaların taşındığı, ticaretin devam ettiği yalnızca 2 kapımız var. Ticaret hacmi olarak baktığımızda, geçen yılla kıyasladığımız zaman, önemli ölçüde düşüş var diye konuştu.
     Bu düşüşün, tüccarların ticari aktivitesini sonlandırmadığını anlatan Yazıcı, tüccarın bu seçenekleri başka yollar bularak ve hükümetin öncülük yapmasıyla başka kanallardan, başka ülkeler üzerinden devam ettirdiğini dile getirdi.
     Bakan Yazıcı, 2012 yılı rakamlarına baktığımızda, geçen yılki ihracatımızı aşağı yukarı 5 ay itibariyle yüzde 12 oranında artırdık, ithalatımızda ise yüzde 2 oranında bir azalma var. Cari açıkta da önemli bir azalma var. Haziran ayı rakamlarını TİM Başkanı ile birlikte Pazartesi günü Rizede açıklayacağız ifadesini kullandı.
     Yazıcı, daha sonra partisinin Kocaeli, Düzce, Sakarya, Karabük, Yalova, Bartın, Zonguldak ve Bolu teşkilatlarının yer aldığı 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kocaelide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER