Gümrük kaçakçılığı

Gümrük kaçakçılığı -Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfada geçen yıl 10 milyon 549 bin 689 TL değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfada geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda, 10 milyon 549 bin 689 TLlik gümrük kaçağı eşya ele geçirildi.
     GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Fikret Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfadaki Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri tarafından 2012 yılında gerçekleştirilen operasyonlarda 10 milyon 549 bin 689 TLlik gümrük kaçağı eşya ele geçirildiğini belirterek, ele geçirilen kaçak eşyaların cinsel içerikli hap, oto yedek parçaları, cep telefonu, sigara ve ceviz gibi ürünlerden oluştuğunu vurguladı.
     Operasyonların Gaziantepin ihracatına katkı sağladığını ifade eden Erol, şunları kaydetti:
     Kaçakçılık ile etkin mücadelemiz artarak devam edecektir. Kaçakçılıkla mücadeleye devam ederken teşkilatımız, AB standartlarında geliştirdiği etkin kontrol mekanizmalarıyla da ülkemize giriş veya çıkış yapan kişi, eşya ve taşıtların kontrollerini de çok kısa bir sürede gerçekleştirmektedir. Bu anlamda Gaziantep ve bölgemiz başarılı bir yıl geride bırakmış olup 2011 yılına göre 2012 yılında yüzde 19,3 artış ile 5,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir.
     Toplam ihracatın 4,4 milyar dolarlık bölümünün Gaziantep Gümrük Müdürlüğünden yapıldığını aktaran Erol, ihracat denildiği zaman ilk akla gelen illerin başında olan Gaziantepe, gümrük teşkilatı olarak hizmet etmekten büyük onur duyduklarını dile getirdi.
     2013 yılında sivil toplum kuruluşları ve ticaret erbabıyla etkin iletişim ve koordinasyona devam edeceklerini vurgulayan Erol, Bölge Müdürlüğümüz tasfiyelik eşyaların ülke ekonomisine kazandırılması için eşya satışlarına da devam ediyor. 2012 yılında gerçekleştirilen 58 satışla 2 milyon 515 bin 370 TL gelir ele edildi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gümrük kaçakçılığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER