Gümeli Belediyesinin kapanacağı iddiası

Gümeli Belediyesinin kapanacağı iddiası -Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belediyesinin kapanmaması için belde sakinleri AK Parti Zonguldak Milletvekillerinden yardım istedi


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belediyesinin kapanmaması için belde sakinleri AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınarda yardım istedi.
     Gümeli Belediyesinin Belediyeler Kanunu kapsamında nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapanacağı söylentileri üzerine belde halkı, AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptan, Candan ve Ulupınarla görüşerek sıkıntıları hakkında bilgi verdi.
     AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar, burada yaptığı konuşmada, Gümeli Belediyesinin Zonguldakta kapanacak belediyeler arasında olduğunu söyledi.
     Gümeli Beldesinin nüfusunun yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Ulupınar, şöyle konuştu:
     Gümeli beldesi kapanacak 7 beldemizden 1 tanesidir. Biz elbette ki beldelerimizin kapanmasını istemiyoruz. Ama hükümetimizin almış olduğu bir karar var. Türkiyede 29 yeni ilçe ve büyükşehir olacak. Bin 500 beldemiz mahalleye dönüştürülecek. 15 bin köy mahalleye dönüştürülecek. Zonguldakta bu durumda olan köy yok. Belde halkının ne yapıp edip Gümelinin nüfusunu 2 binin üzerine çıkarması gerekir. Aslında bu şimdiye kadar yapılması gerekirdi. Çünkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, son seçimlerden bugüne kadar her yerde bu beldelerin kapanacağını söylemişti.
     Belde sakinlerinden Salih Demirel de, beldenin kapanmaması için yardım istediklerini belirterek, Gümelinin şu an nüfusu bin 996, 4 Kasım 2012 tarihinde bir köyümüzde referandum yaparak mahalle yapacağız. Nüfusumuz o zaman artacak. Ancak beldemizin kapanmaması için AK Parti Milletvekillerinden destek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Gümeli Belediyesinin kapanacağı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER