Gülün de macunu üretildi

Gülün de macunu üretildi -GÜLBİRLİK AŞ, içerisinde 16 çeşit baharatın yanı sıra mide, boğaz ve bağırsak sorunlarının giderilmesine yardımcı olduğu belirtilen gül petallerinin de bulunduğu gül macununu piyasaya sürdü (Fot


ISPARTA (A.A) - GülBİRLİK AŞ, içerisinde 16 çeşit baharatın yanı sıra mide, boğaz ve bağırsak sorunlarının giderilmesine yardımcı olduğu belirtilen gül petallerinin bulunduğu gül macununu piyasaya sürdü.
     GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, gül macununun tanımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda, GÜLBİRLİKin Ispartada gül orijinli ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.
     Bugüne kadar GÜLBİRLİK AŞnin şirketi olan Rosense AŞnin gülden gıda ürünleri üretimi yaptığını belirten Çelik, gelenekselin dışında yeni ürünlerinin geliştirilmesi konusunda Ar-Ge ve laboratuvar çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Yaklaşık 2 yıl devam eden deneme ve araştırmanın sonucunda gül macunu üretimini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     Macunun 500 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Biz de Gül orijinli bir macun neden olmasın dedik. Bundan hareketle gül macunu üretmeye karar verdik ve çok uzun bir uğraş sonucu bunu elde ettik. Gülün yoğunluğunu sabitleyebilmek, sağlık açısından bir sorun olmamasını sağlamak, raf ömrünü arttırabilmek ve damak tadına uygun bir ürün oluşturmak için çok fazla uğraş vermek zorunda kaldık. Ama son noktada herkesin beğeniyle, lezzet alarak yiyebileceği, sofraların bereketini arttıracak bir ürün elde ettik.
     Gül macununun mide, boğaz, bağırsak ağrılarının giderilmesine yardımcı olduğunu savunan Çelik, Gül macununda 16 farklı baharat var. Bu baharatlarla gülün tedavi özelliğini birleştirdiğimiz zaman belki 2 kat daha fazla tedavi edici özelliği olacak. İnsanlar sadece baharat kullanmak ya da sadece reçel yemek istemeyebilirler. Ancak ikisini harmanladığınızda karşınıza muhteşem bir lezzet çıkacak. Bunu da gül macununda görüyoruz diye konuştu.
     Gül macununun, mesir macunu ile rekabet etmeyeceğini belirten Çelik, Gül macununda, mesir macununda olmayan gül petalleri var. Belki önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz. Belki gül macunu mesir macununun çok çok üstünde bir talep ve beğeni ile görecek. Ama biz mesir macunu rekabet etmeyeceğiz. Herkes kendi kulvarında gidecek. Kendi kulvarımızda en iyi ürünü ortaya koyduğumuza inanıyoruz dedi.
     Çelik, Japonya ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilmesi planlanan gül macununun 300 gramının 9,5 liradan satılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gülün de macunu üretildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER