Gülek Karboğazı Turizm Bölgesinde çalışmalara başlandı

Gülek Karboğazı Turizm Bölgesinde çalışmalara başlandı


MERSİN (A.A) - Turizm Bölgesi ilan edilen Tarsusun Gülek beldesi Karboğazı Kültür Koruma ve Gelişim Bölgesinde kurulacak kayak merkezi planlama çalışmaları başladı.
     Belediye Başkanı Tekin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Turizm Bakanlığı Uzmanı Şener Şen, Spor Genel Müdürlüğü uzmanı Hasan Sağlam, Fen Memuru Baki Türkmen ve yüklenici firma yetkilisi Şehir plancısı Enver Yılmazla birlikte mekanik tesislerin tür kapasite ve yerlerinin belirlenmesi için 3 bin metreye kadar tırmanıldığını kaydetti.
     Çelik, yerlerin tespitinin yapıldığını ve ayrıca turizm bölgesi içerisinde yer alacak otellerin konumlarının belirlenerek, tatil köyü kurulacak alan rekreasyon alanları, bu alanlar içerisinde yer alacak spor kompleksleri, futbol sahaları, tenis kortları, yanında her çeşit spor yapmak için uygun alanların tespitlerinin yapılarak imar çalışmalarının birinci bölümünün bitirilmesi konusunda sona yaklaşıldığını ifade etti.
     Çelik, her yapılan çalışmanın kendilerini biraz daha heyecanlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:
     Dağları 3 gün boyunca dolaştık. Uzmanlarla çalışmalarımız sonucu söyledikleri ile Fransadan gelen uzmanın söyledikleri örtüşüyor. Uzmanlar, Karboğazı çok özel bir yer ve çok özel çalışılmalı ve geleceğe dönük plan yapılmalı. Kayak için her şey mükemmel diyorlar. Planlamanın geciktiğini belirten uzmanlar, ancak biraz hızlanarak kaybedilen zaman telafi edilebileceğini söylediler. Karboğazı yeni teşvik yasasında 5.bölge kapsamına alındığı için bölgede yatırım hızlanabilir. Ancak özel sektörden evvel altyapı çalışmalarının acilen bitirilmesi gerekir. Yol, su, elektrik, kanalizasyon arıtma ve telefon hizmetlerinin bitirilmesi gerekir ki, yatırımcı bölgeye gelmelerini istediler. Temennimiz, yakın gelecekte Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan-ın da desteğiyle altyapı konusunun çözüme kavuşacağını ümit etmekteyim. Karboğazı, Gülek ve Çukurova bölgesine çok ciddi katkılar sağlayacak.
     Çelik ayrıca, 2013 yılında Mersinde yapılacak olan Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenecek Mersinin tanıtım CD lerine Karboğazının da girmesi gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Gülek Karboğazı Turizm Bölgesinde çalışmalara başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER