Gülcan anneye Deniz Fenerinden yardım eli

Gülcan anneye Deniz Fenerinden yardım eli -Antalyada yaşayan talasemili iki çocuk annesi Gülcan Avşarın hikayesinin AA muhabiri tarafından gündeme getirilmesinin ardından Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliği tarafından aileye ilk


ANTALYA (A.A) - Antalyada talasemili kızlarını hayatta tutmaya çalışırken bir yandan da yoklukla mücadele eden Gülcan Avşarın yardım çağrısına ilk yanıt, Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliğinden geldi. Dernek, aileye ilk etapta gıda yardımında bulundu ve ailenin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için ev bulunması çalışmalarına başladı.
     Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin haberiyle hayat hikayesi gündeme gelen ikisi talasemi hastası 3 çocuk annesi Gülcan Avşara, Antalyadaki bir tüp bebek merkezi ile Bursada başlatılan kampanyanın ardından bir sevindirici haber de Deniz Feneri Derneğinden geldi. Basında yer alan haberler üzerine harekete geçen ve Avşar ailesini ziyaret ederek ailenin durumunu yerinde inceleyen Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın, aileye ilk etapta gıda yardımında bulundu.
     Sargın ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin yaşadığı zorlukları basından haber almalarının ardından harekete geçtiklerini belirtti.
     Yaptıkları ilk incelemede talasemi hastası olan ve hijyenik bir ortamda yaşaması gereken 2 çocuk için ailenin şu an yaşadığı evin uygun olmadığını belirlediklerini kaydeden Sargın, İlk etapta gıda getirdik, çünkü ailenin gıdasız kaldığı belli. Artık hijyenik bir ortamda yaşayabilmeleri için ev bulunması çalışmasına gireceğiz. İnşallah güzel bir ev bulabilirsek çocuklar en azından hijyenik bir ortamda yaşayabilirler. Deniz Feneri Derneği olarak elimizden gelen desteği vereceğiz dedi.
     Anne Gülcan Avşar ise seslerini duyan ve yardım eden birileri olduğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Avşar, Bize gıda getirdiler, çocukları sevindirdiler. Allah yollarını açık etsin. Tam umudumu yitirmişken sesimizi duydular. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnşallah iyi bir ev de olur ve bu sıkıntılarımız geçer diye konuştu.
     Antalyada bir gecekonduda yaşayan Gülcan ve İrfan Avşar çiftinin dünyaya gelen 3 kızından ikisinin talasemi olduğu anlaşılmıştı. Çocuklarının sağlık sorunlarıyla ilgilenirken bir yandan da ekonomik güçlüklerle mücadele eden ailenin öyküsünü AA muhabiri kamuoyuna duyurmuştu.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gülcan anneye Deniz Fenerinden yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER