GÜBRETAŞ, kadın çifçilerle bir araya geldi

GÜBRETAŞ, kadın çifçilerle bir araya geldi -GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Karatekin: -Yılda 18 milyon ton buğday, Türkiyenin ihtiyacını karşıladığı halde geçen yıl kuraklığa rağmen 20 milyon 600 bin ton buğday ürettik. Ancak çok


TEKİRDAĞ (A.A) - GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, yılda 18 milyon ton buğdayın ülkenin ihtiyacını karşıladığı halde geçen yıl, kuraklığa rağmen 20 milyon 600 bin ton buğday üretildiğini ancak üretimde kalita sorunu olduğunu bildirdi.
     Karatekin, Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketinin (GÜBRETAŞ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Tekirdağda bir otelde düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiyenin dünyanın 7. büyük ekonomisi olduğunu söyledi.
     Türkiyenin Avrupanın en büyük tarım ülkesi olduğunu ifade eden Karatekin, Şu an, Avrupanın en büyük tarım ülkesiyiz. Yönetemediğimiz iki alan var birisi verim, diğeri de kalite. Gelirini tarımdan kazananlar için bu önemli bir konu. Birim alandan daha fazla verim alabilirsek ve aldığımız ürünün kalitesini yükseltebilirsek bizim için ekstra bir kazanç olacak dedi.
     Karatekin, Türkiyede son dönemlerde buğdayda proteine dayalı alım sisteminin gerçekleştirildiğini hatırlatarak, ülkede ihtiyaç fazlası buğday üretildiğine dikkati çekti.
     Yusuf Karatekin, şöyle konuştu:
     Yılda 18 milyon ton buğday, Türkiyenin ihtiyacını karşıladığı halde geçen yıl, kuraklığa rağmen 20 milyon 600 bin ton buğday ürettik. Ancak çok ciddi kalite sorunumuz var. Bizim ürettiğimiz buğdaydan ekmek bile olmuyor. Ekmek olabilmesi için belli bir protein değerinin yakalanması gerekiyor. Dışarıdan buğday ithal ediyoruz. Protein değeri 14 olan buğday ithal ediyoruz. Türkiyede de bu buğday üretiliyor. Ancak bunun için emek gerekiyor.
    
     -Kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanların başında tarım geliyor-
    
     Karatekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Çiftçi Kayıt Sistemine göre Türkiyede 2 milyon 322 bin 834 çiftçi bulunduğunu, bunların 330 bin 245inin ise kadın çiftçi olduğunu belirtti.
     Yusuf Karatekin, şunları kaydetti:
     Kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanların başında tarım geliyor. Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla birçok ilde eğitim toplantıları düzenliyoruz. Kadın çiftçileri üretim konusunda bilinçlendirmek, destek olmak amacıyla yıl boyunca bu konuda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.
     Bölgedeki Tarım Kredi Kooperatifleri yöneticileri ve GÜBRETAŞ çalışanlarının da katıldığı toplantıda, günün anısına kadın çiftçilere ve kadın ziraat mühendislerine hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber GÜBRETAŞ, kadın çifçilerle bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER