GÜde İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım

GÜde İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım Eğitici Merkezi kuruldu


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesinde (GÜ) İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi kurulduğu bildirildi.
     GÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, insan sağlığının ve yaşamının tehlikeye düştüğü durumlarda doğru müdahaleyi yapacak ilkyardımcıları ve bu ilkyardımcıların eğitmenlerini yetiştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı onaylı Gümüşhane Üniversitesi İlkyardım Eğitim ve Gümüşhane Üniversitesi İlkyardım Eğitici Eğitim merkezlerinin kurulduğu belirtildi.
     İlkyardım Eğitim Merkezinin Gümüşhanede, İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezinin ise bölgede bir ilk olma özelliği taşıdığı ifade edilen açıklamada, GÜ İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezinin Karadeniz ve Doğu Anadolunun birçok iline hizmet verecek ve öncülük yapacak bir merkez olacağı vurgulandı.
     İlkyardım eğitiminin amacının, fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi, kamu, özel kurum ve kuruluşlarda personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulma zorunluluğunun giderilmesi, bu doğrultuda ilkyardım eğitmeni ve ilkyardımcı yetiştirilmesi olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Beklenmedik bir anda çevrenizden herhangi birinin solunumunun veya kalbinin durması durumunda müdahale etmek için zaman son derece kısıtlıdır. Tıbbi yardımın beklenmesi sırasında kaybedilecek her dakika önemli iken, bu aşamada bilinçli ilkyardım hayat kurtarır bir önem arz etmektedir. İlkyardım bilgisinin yanı sıra günlük hayatta karşılaşabileceğimiz kazalarda bilinçli yapılan ilkyardımlar da hayat kurtaracaktır. Aksi halde hasta veya yaralılara yanlış yapılacak bir uygulama ile ya ölmesine ya da sakat kalmasına neden olunacaktır. Bu nedenle toplumu oluşturan herkesin ilkyardım müdahalelerini bilmesinde fayda vardır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber GÜde İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER