GTO meslek edindirme kurslarına devam ediyor

GTO meslek edindirme kurslarına devam ediyor


KOCAELİ (A.A) - Gebze Ticaret Odasının (GTO), Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Gebze Şubesi ile birlikte yürüttüğü Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri10 Projesi kapsamında açtığı meslek edindirme kursları devam ediyor.
     GTOdan yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında devam eden 4 kursta toplam 81 kursiyerin Gebze Endüstri Meslek Lisesinde teorik eğitimlerine devam ettiği belirtilerek, 6 ayrı branşta toplam 9 sınıfta kursiyer taleplerinin alındığı kaydedildi.
     GTOnun UMEM Beceri10 Projesi kapsamında en etkin çalışan odaların başında geldiği ifade edilen açıklamada, Bunun sonuçlarını da rakamlar gösteriyor. GTOnun büyük katkısı ile Kocaeli, projenin en fazla istihdam sağlayan ili konumunda. Projenin başlangıcından bugüne teorik eğitim alan 312 kursiyerin 225 tanesinin işbaşı stajı gerçekleştirilmiş ve 204 tanesinin de istihdam edilmesi sağlanmıştır. Bu da teorik eğitim alanların yüzde 65inin istihdam edildiğini her 3 kişiden 2 kişinin yeni bir iş sahibi olarak çalışma hayatına dahil edildiğini gösteriyor denildi.
     Açıklamada, proje kapsamında Gebze Endüstri Meslek Lisesinde gözlük çerçeve işçisi, mobilya imalatçısı ve argon kaynakçılığı olmak üzere toplam 4 sınıfta teorik eğitimlerin devam ettiği belirtilerek, 6 ayrı branşta açılacak 9 sınıfta ise kursiyer taleplerinin alındığı bildirildi.
     Proje kapsamında eğitim gören kursiyerlere önemli avantajlar sunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kursiyerler donanımları yenilenen Gebze Endüstri Meslek Lisesinde en son teknoloji ile mesleki eğitim görüyor. Kursiyerler toplam 6 ay süren teorik ve pratik eğitimlerle hem meslek ediniyor, hem de günlük 20 lira kazanıyor. Meslek kursları süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ve Genel Sağlık Sigortasından faydalanan kursiyerler, eğitimler sonucunda UMEM meslek kurslarından başarılı olanlar, işe girme şansı elde ediyor.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber GTO meslek edindirme kurslarına devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER