GSOnun yeni hizmet binası hafta sonu

GSOnun yeni hizmet binası hafta sonu açılacak -Akıllı bina şeklinde tasarlanan binanın Başbakan Yardımcısı Babacan ile Aile ve Sosyal Politikalar Şahinin katılımıyla açılması planlanıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odasının (GSO), akıllı bina şeklinde tasarlanan yeni hizmet binası, cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin katılımıyla hafta sonu açılması planlanıyor.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, İstasyon Caddesindeki hizmet binası 1 Aralık Cumartesi düzenlenecek törenle açılacak. Binanın, Başbakan Yardımcısı Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun katılımıyla açılışından önce odanın geleneksel Gaziantepin Yıldızları ödül töreni yapılacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 15 Ağustos 1989da kurulan GSOnun 3 bin 521 üyesi bulunduğunu, Türkiyede üye sayısı açısından en büyük sanayi odaları arasında yer aldıklarını belirtti.
     Hizmet binasını büyüterek daha modern bir yapıya kavuşturduklarını, çağdaş mimarisi ve sanayicilere hizmet sunumundaki çıtayı yükseltecek anlayışla tasarlanan binayı Gaziantepe kazandırmaktan mutlu olduklarını ifade eden Konukoğlu, toplam inşaat alanı 11 bin metrekare olan yeni hizmet binasına ilişkin şu bilgileri verdi:
     2 kat garaj olmak üzere toplam 8 kat olarak inşa edilen hizmet binamızda toplantı salonlarının yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği alanlar bulunuyor. Uzun yıllar Gaziantepin ekonomik ve sosyal gelişimine yanıt verebilecek ve çağdaş anlayışla hizmet sunulabilecek niteliklere sahip yeni hizmet binamızın Gaziantepe, sanayicilerimize ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni binamızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Konukoğlu, geleneksel Gaziantepin Yıldızları ödül töreninin 1 Aralıktaki açılış öncesinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacağını, törende üretimden satışlarda Türkiyenin 1000 büyük sanayi kuruluşu arasına giren firmalar ile Ar-Ge, inovasyon ve markalaşmada başarı gösteren firmalara plaket verileceğini aktardı.
     Gaziantepin başarısının kesinlikle tesadüf olmadığını vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Gaziantepi bugünlere değerli sanayicilerimizin azimli çalışmaları taşıdı ve bu şehir Türkiyeye model oldu. Aylık bazda Gaziantep, Ankaranın üstüne çıkarak en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sıraya yükseldi. 173 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızın yüzde 93e yakınının sanayi ürünü olması da aynı bir gurur kaynağımız. 2012 sonunda 6 milyar dolar ihracat hedefimizi yakalayacağız. Gaziantepte 211 binden fazla sigortalı çalışan var. Şehrimize bölgeden göçle gelen insanlara da iş ve ekmek kapısı açıyoruz.
     Bu arada İstasyon Caddesindeki yeni hizmet binasının, oda üyelerinin her türlü aktivitesine imkan verecek donatılara sahip olduğu, ayrıca güvenlik, su ve elektrik tasarrufu açısından akıllı bina şeklinde tasarlandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GSOnun yeni hizmet binası hafta sonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER