Görele Toplum Sağlığı Merkezinden öğrencilere,

Görele Toplum Sağlığı Merkezinden öğrencilere, Beslenme, Hareketli Yaşam ve Hijyen semineri


GİRESUN (A.A) - Görele Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanlığı tarafından, Çatakkırı İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencilere Beslenme, Hareketli Yaşam ve Hijyen konulu seminer verildi.
     Grup Başkanlığı Eğitim Birimi Sorumlusu Abdullah Çınar, seminerde, büyümek, gelişmek, hastalıklardan korunmak için mutlaka beslenilmesi gerektiğini söyledi.
     Öğrencilere, yoğurt, süt ve beyaz peynir yemeleri tavsiyesinde bulunan Çınar, Boyumuzun uzaması, kemik ve dişlerimizin daha güçlü olması, yaralarımızın daha hızlı iyileşmesi ve zekamızın gelişmesi için mutlaka günde 2-3 bardak süt içilmelidir. Büyümek ve gelişmemiz, organlarımızın düzenli çalışması, derslerimizi daha kolay anlamamız, saç, deri ve tırnaklarımızın daha sağlıklı olabilmesi için yumurta ve kurubaklagil yememiz gerekmektedir dedi.
     Çocukların bol bol meyve tüketmesi gerektiğini de belirten Çınar, şunları kaydetti:
     Hastalıklara karşı direncimizin artması, gözlerimizin daha sağlıklı olabilmesi, bağırsaklarımızın daha düzenli çalışması ve diş etlerimizin daha sağlıklı olabilmesi için çocuklarımız mutlaka meyve tüketmelidir. Öğün aralarında fazla yağlı ve şekerli besinler yenilmemeli vücudun düzenli çalışabilmesi için bol bol su tüketilmelidir. Güne sağlıklı başlayabilmek, yorgunluk duymamak, derslerimizi dikkatli bir şekilde dinlemek, başarılı olmak için mutlaka her sabah kahvaltı yapılması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Görele Toplum Sağlığı Merkezinden öğrencilere, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER