Görele Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

Görele Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Çelik: -Derneğimizi artık genç nesillere bırakmak istiyoruz


GİRESUN (A.A) - Görele Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nihat Çelik, kültür, edebiyat ve sanat faaliyetlerinin Görelede yaşatılması amacıyla kurdukları derneklerini genç nesillere bırakmak istediklerini söyledi.
     Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının ilçenin sanatını, sanatçısını ve kültürel zenginliklerini dünya insanına tanıtmak olduğunu belirtti.
     Derneğin, sanatçıların eserlerinin tanıtımına öncülük etmesi için kurulduğuna işaret eden Çelik, Bölgemizde ne yazık ki sanat ve sanatçının ruhuna hitap eden ve genç nesilleri kültürümüzle yaşatmak isteyen bu tür derneklere sahip çıkılmamaktadır. Birçok başarılı şair, yazar ve sanatçının öldükten sonra değeri anlaşılmaktadır. Bu nedenle Türk kültür, medeniyet ve sanatına her zamankinden daha fazla değer verilmesi gerekmektedir dedi.
     İlçede derneği kurarak sanatın gelişmesine öncülük ettiklerini ifade eden Çelik, Artık yerimizi genç nesillere bırakmak istiyoruz. Bizler de yerimizi bırakmak istediğimiz gençlere bu anlamda katkı sağlamak istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Görele Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER