Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kul:

Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kul: -Amacımız kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sağlayacak şekilde becerikli ve üretken olmalarını sağlamak


GİRESUN (A.A) - Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Kul, halk eğitim merkezlerinin toplumun kalkınmasında önemli role sahip olduğunu belirterek, kursiyerlerin aile ekonomisine katkı sağlayacak şekilde becerikli ve üretken olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılında geçen yıla oranla başarı oranlarını üst seviyelere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek Halk eğitim merkezi olarak eğitim öğretim yılının başı olması münasebetiyle 12 kurs açtık ve bu kurslarda toplam 250 kursiyer eğitim görmekte. Hedefimiz en az 20 dalda 250 kurs açmak. Kursiyerlerimizi bilgi, beceri ve meslek sahibi yapmak için var gücümüzle çalışmaktayız dedi.
     Yeni eğitim döneminde okuma yazma kurslarına ağırlık vereceklerini bildiren Kul, şunları söyledi:
     Vatandaşlarımızın ilgi ve istekleri doğrultusunda kurslar açmaya devam ediyoruz. Bilgisayar, giyim, makine nakışı, ev tekstili, geleneksel ev nakışları, kumaş boyama, iğne oyası, gümüş işlemeciliği, kuaförlük, kalorifer ateşçiliği, ilk yardım ve sağlık, aile eğitimi, arıcılık, avcı eğitimi, elektrik tesisatçılığı, iş makineleri kullanımı, aşçı çırağı, SBS ve üniversiteye hazırlık, yabancı dil, halk oyunları ve spor dallarıyla ilgili kurslar açılacaktır. Bu kurslarımıza kayıtlarımız devam etmektedir.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER