Görelede yapımı süren katı atık bertaraf

Görelede yapımı süren katı atık bertaraf tesisi -Görele Belediye Başkanı Melikoğlu ve Çavuşlu belde Belediye Başkanı Arslan, belde sakinlerince hazırlanan 3 bin dilekçeyi Giresun Belediyesine teslim etti


GİRESUN (A.A) - Görelenin Çavuşlu beldesinde yapımı süren katı atık bertaraf tesisinin mevcut yerine yapılmaması talebine ilişkin, belde sakinlerince hazırlanan 3 bin dilekçe, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ve Çavuşlu belde Belediye Başkanı Hüseyin Arsan tarafından Giresun Belediyesine teslim edildi.
     Giresun Belediyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, belde sakinleri ve belediye başkanları olarak tesis ile ilgili Giresun Belediyesine yönelttikleri sorulara cevap alamadıklarını söyledi.
     Konu ile ilgili Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksunun cevaplaması amacıyla dilekçeleri resmi yollarla belediyeye teslim ettiklerini belirten Melikoğlu, Dilekçemizin içeriğinde daha önce organize sanayi bölgesinde, Çaykara mevkisi diye geçen yerde katı atık bertaraf tesisi olarak işaretlenmiş alan seçim zamanı söz verilerek imar planlarından çıkarılmıştı. Defalarca sorduğumuz soruların cevabını Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksudan alamadık. Halkımızın ve şahsımızın imzalarıyla dilekçemizi Giresun Belediye Başkanlığına teslim ettik dedi.
     2 kilometre yerine 72 kilometreye çöplerini layık görenler, halka hesap verecekler diyen Melikoğlu, Herkesin verdiği sözde durması gerekiyor. O nedenle dilekçelerimizin takipçisi olacağız. Ne aldatan olacağız, ne aldatılan. Sorunların çözümü noktasında da her zaman varlığımızı da ortaya koymaya devam edeceğiz diye konuştu.
    
     -Vali Şahinin makamındaki gizli çekim yapıldığı iddiası -
    
     Melikoğlu, bir gazetecinin katı atık bertaraf tesisi ile ilgili Giresun Valisi Dursun Ali Şahinin makamında gizlice çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili sorusu üzerine, bu durumun şık bir tavır olmadığını ifade etti.
     Kimsenin bu durumu tasvip etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Melikoğlu, Böyle bir davranışta bulunulmasını ve yapanları kınıyorum. Sayın Valimiz, kamera önünde başka, arkasında başka konuşan bir insan olmamıştır. Biz de o manada sayın Valimizin çalışmalarını gözlemliyoruz. Sayın Valimizin Giresun insanı için yaptığı hizmetleri taktirle karşıladığımızı da ifade etmek istiyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Görelede yapımı süren katı atık bertaraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER