Görelede çimento fabrikası kurulacak

Görelede çimento fabrikası kurulacak


GİRESUN (A.A) - Görele ilçesine bağlı Aydınlar beldesine çimento fabrikası kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
     Aydınlar Belediye Başkanı Osman Sazak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldeye çimento fabrikası kazandırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.
     Sazak, bir yörenin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için istihdam hacminin büyük bir unsur olduğuna değinerek, Beldemizin Gülpınar köyü yolu üzerinde bulunan ve bir kısmı mülkiyetimiz içinde olan araziye çimento fabrikası kurulması için çalışma başlattık. Bu iş için mesaimizi harcayarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Çimento fabrikasını yöremize kazandırdığımızda büyük bir sorun teşkil eden işsizlik sorununun da önemli oranda önüne geçmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
     Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ise çimento fabrikasının fikir babasının kendisi olduğunu, uygulamaya geçecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Demirci, bu konuda birçok araştırması olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Çalışmalarımı Kalkınma Ajansı Başkanlığı ve Valimiz Dursun Ali Şahin ile paylaştım. Görele bu yatırımın yapılabileceği en uygun yer. Hammadde, yer, fabrikayı işletecek enerji, üretileni satacak pazar dahi hazır. Gürcistan ve Rusya hemen yanı başımızda en büyük pazar. Üretip satabiliriz. Proje uygulanırsa bölgede çok büyük bir boşluğu kapatacak. En büyük katkı da istihdama olacak.
    
     Muhabir : Kamil Yılmaz / Gülizar Şenel
     Yayıncı : Orhan Topal
<< Önceki Haber Görelede çimento fabrikası kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER