Gördese 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak

Gördese 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak


MANİSA (A.A) - Gördes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılacak 300 öğrenci kapasiteli yurdun protokolü Manisa Valiliğinde imzalandı.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşözün makamında gerçekleşen protokol imza törenine, Gördes Kaymakamı Davut Gül, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdür vekili Mustafa Yılmaz ile Gördes İl Genel Meclis üyeleri katıldı.
     Kaymakam Gül, Gördes İmam Hatip Lisesi Pansiyonunun 1954 yılında ortaokul olarak inşa edilerek 1988 yılında erkek öğrenci pansiyonuna dönüştürüldüğünü, günümüze kadar da pansiyon olarak hizmet verdiğini hatırlattı.
     Gördes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Toplum Kalkınması Projeleri kapsamında 300 kişilik Gördes SYDV Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu Yapım Projesi hazırladıklarını ve bakanlığa gönderdiklerini anlatan Kaymakam Gül, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulunca onaylandığını söyledi.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de toplam 3 milyon liraya mal olacak olan öğrenci yurdunun yapımına kısa süre içerisinde başlanılacağını ve binanın 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını söyledi.
     Vali Daşöz, şöyle konuştu:
     Proje kapsamında Gördes İmam Hatip Lisesi eski öğrenci pansiyon binasının yerine 150si kız, 150si erkek 300 kişilik öğrenci yurdu, kafeterya ve uygulama mescidi inşa edilecektir. Proje kapsamında zemin etüdü çalışmaları başlatılmıştır. İmzalanacak protokol çerçevesinde otuz gün içerisinde ihale süreci başlatılacak. Yurt yapımı için aktarılan 3 milyon lira ödenek yetmediği takdirde eksik kalan kısım Manisa İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır.
     Törende, yurt inşaatı için protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Seyhan Kurtman
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Gördese 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER