Gönüllüler, EXPO için çalışıyor

Gönüllüler, EXPO için çalışıyor -İzmirin EXPO 2020 yarışını kazanması için internet aracılığıyla başlatılan gönüllü hareketi, kısa sürede 2 bin 500 üyeye ulaştı -İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Kıraç: -


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - İzmirin EXPO 2020 yarışını kazanması için internet aracılığıyla başlatılan gönüllü hareketi, kısa sürede 2 bin 500 üyeye ulaştı.
     İzmirin 5 kentle yarıştığı EXPO 2020 mücadelesinde hükümet, yerel idare, diplomatik temsilcilikler ve iş dünyası cephelerinde devam eden mücadeleye internet aracılığıyla oluşturulan gönüllü hareketi de dahil oldu. Harekete aralarında Kanada, ABD, Dominik Cumhuriyeti vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 500 gönüllü üye oldu, sosyal medyada takipçi sayısı 15 bine yaklaştı.
     İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük organizasyonları arasında gösterilen EXPO için devam eden yarışta hazırlık sürecinin İzmir halkıyla birlikte yönetilmesi gerektiğini söyledi.
     Gönüllüleri çok önemsediklerini dile getiren Cahit Kıraç, Tüm halkımızı EXPO gönüllüsü olmaya davet ediyoruz dedi.
    
     -Brezilyadan Türk vatandaşı da kayıt yaptırdı-
    
     EXPO 2020 Genel Sekreteri Ergüder Can ise gönüllü çalışmalarına ağırlık vereceklerini, üniversitelerde tanıtım toplantıları düzenleyeceklerini anlattı.
     İzmirdeki üniversitelerin kendi bünyelerinde EXPO takımları kurduğunu, her üniversiteden 1 akademisyen ve 1 öğrencinin takımda yer aldığını dile getiren Can, kentteki 9 üniversitede eğitim alan 160 bin öğrencinin potansiyel gönüllü olduğunu vurguladı.
     EXPO 2020 İzmir gönüllülerini sadece öğrencilerin değil, her yaş ve meslek grubundan insanların oluşturduğuna dikkati çeken Can, iş adamlarının yanı sıra ev kadınlarının da gönüllü olmak istediğini, en yaşlı gönüllünün ise 80li yaşlarda olduğunu ifade etti.
     Kanada, ABD ve Dominik Cumhuriyetinden gönüllülerin de internet üzerinden kayıt yaptırdığını belirten Can, yurt dışında yaşayan Türklerin de EXPO organizasyonuna ilgi gösterdiğini, Türkiyenin rakibi Brezilyadan da başvurular olduğunu bildirdi.
     Gönüllü sayısının 2 bin 500e, organizasyonun sosyal medyadaki takipçisinin ise 15 bine yükseldiğine işaret eden Can, gönüllü sayısı için hedef belirlemediklerini ancak sayıyı artıracaklarını sözlerine ekledi.
    
     -EXPO 2020 İzmir gönüllüsü ne yapacak--
    
     İzmirin EXPO 2020 adaylığı için hazırlanan www.expoizmir.org.tr adresindeki formu dolduran gönüllüler, organizasyonda çeşitli görevler alacak.
     Gönüllüler, çeviri, ofis işleri, grafik tasarım, bilgilendirme, sunum yapma, broşür ve tanıtım malzemesi dağıtacak. Ayrıca, heyetlere de eşlik edecek.
     EXPO 2020 için seçimler kasım ayında Paristeki Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılacak.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Gönüllüler, EXPO için çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER