Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yardım sezonunu açtı

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yardım sezonunu açtı -Şanlıurfada hayırseverlerin desteğiyle yılın büyük bir bölümünde ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek giysi ve kırtasiye yardımının yapıldığı Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bu yılki yemek dağıtımı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada hayırseverlerin desteğiyle yılın büyük bir bölümünde ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek, giysi ve kırtasiye yardımının yapıldığı Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bu yılki yemek dağıtımı sezonunu açtı.
     Vali Celalettin Güvenç, aşevinin sezon açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılarak, bazı ihtiyaç sahibi ailelerle sohbet ettikten sonra kazanların başına geçip yemek dağıttı.
     Bir süre aşevindeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Güvenç, daha sonra kendisine ve beraberindekilere ikram edilen yemekten yedi.
     Vali Güvenç, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfada en çok memnun olduğu çalışmalardan birisinin de aşevinde yürütülen hizmetler olduğunu ifade ederek, çalışanlara gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
     Yılın büyük bölümünde 10 bin kişiye günde 3 çeşit sıcak yemek dağıtıldığını aktaran Vali Güvenç, Valilik olarak kurumu desteklemek için bir çalışma başlattıklarını, hayırseverlerin de yardımlarını kuruma ulaştırmasını beklediklerini dile getirdi.
    
     -20 yıldan bu yana hizmet veriyor
    
     Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Ali Topal da aşevinin 20 yıldan bu yana hayırseverlerin desteğiyle faaliyetini sürdürdüğünü söyledi,
     Aşevinin kapasitesinin 10 bin kişilik olduğunu aktaran Topal, yemek dağıtımının gelecek yılın nisan ayına kadar devam edeceğini belirtti.
     Kurumdan yardım alan vatandaşlar ise hayırseverlere ve kurum çalışanlarına teşekkür ederek, sıcak yemek alabilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Aşevinin geleneksel açılış törenine, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Aydın ve Habip Arslan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yardım sezonunu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER