Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi


NEVŞEHİR (A.A) - Gönül Elçileri Projesi bilgilendirme toplantısı Vali Abdurrahman Savaşın eşi Hafize Savaş başkanlığında yapıldı.
     Valilik toplantı salonundaki programa, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, vali yardımcılarının eşleri, Nevşehir Belediye Başkanının eşi ve kaymakam eşleri katıldı.
     Proje ve koruyucu aile hizmetinin tanıtıldığı toplantıda, ilerleyen süreçteki çalışma takvimi de belirlendi. Proje kapsamında gönül elçisi, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak kullanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurumsal hizmetlerine katkı sağlayan kişi olarak tanımlanacağı bildirildi.
     Bakanlığın korunmaya muhtaç çocuklara yönelik hizmetlerinde hedeflenen dönüşüm kapsamında Gönül Elçilerinin katkı ve katılımlarıyla koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılması sonucu, yatılı kurum bakımının tamamen sonlandırılmasının hedeflendiği belirtilen toplantıda, çeşitli sebeplerle öz ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocukları kendi aile ortamlarına kabul ederek bakım, eğitim ve yetiştirilme sorumluluklarını kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aileler, koruyucu aile kapsamına girdiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER