Gölpazarı Meyve Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği

Gölpazarı Meyve Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Genel Kurulu


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Gölpazarı ilçesinde, Meyve Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Genel Kurulu yapıldı.
     Birlik Başkanı Mustafa Öner, Belediye Düğün Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, meyve yetiştiriciliği yapan çiftçilerin zaman zaman afetlere maruz kaldığını ve ekonomik kayıplara uğradığını kaydetti.
     2012 sezonunda kiraz bahçelerinde çiçeklenme döneminin aşırı sıcak ve güney rüzgarlarının hakim olduğu döneme rastlamasından döllenme gerçekleşmediğini ve yüzde 90 oranında ürün kaybının olduğunu ifade eden Öner, şöyle konuştu:
     Ürünlerimiz ucuza satılmaktadır, bunun için çiftçilerimizin kasa tedarikini meyve alım satımında komşu il ve ilçelerden alıcılar tarafından alınmaktadır. Kalite bakımından yakın illere nazaran daha kaliteli, ilaçsal kontrollü üreticiden tüketiciye ulaştığı, Gölpazarı kirazı en iyi olarak gözlenmiştir. Üyelerimizin birlik çatısı altında tüm üreticiler tarafından desteklenmelidir. Birlik adına soğuk hava deposu, paketleme, kasa yapımı çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmaları tamamlayarak üreticilerimizin hizmetine sunacağız.
     Konuşmanın ardından birlik yönetimi ve denetleme kurulu çalışmaları ayrı ayrı oylanarak, ibra edildi.
     Toplantıya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile delegeler katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gölpazarı Meyve Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER