Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş:

Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: -Cesareti kırılmış, öz güveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkilerin telafisi, her zaman mümkün olan karne notlarından çok daha önemlidir


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cesareti kırılmış, öz güveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkilerin telafisi, her zaman mümkün olan karne notlarından çok daha önemlidir dedi.
     Ellibeş, yaptığı yazılı açıklamada, velilerden çocukların öz güvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalarını tavsiye ederek, çocukların üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini kaydetti.
     Ellibeş, çocukların okul başarısında en az öğretmenler kadar velilerin de katkısı olduğunu vurgulayarak, çocukların karnelerinin aynı zamanda anne ve babaların onlarla ne ölçüde ilgilendiği ve destek olduğu hakkında fikir veren birer ayna niteliğinde olduğunu ifade etti.
     Cesareti kırılmış, öz güveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkilerin telafisi, her zaman mümkün olan karne notlarından çok daha önemlidir diyen Ellibeş, şunları kaydetti:
     Karne notu ne olursa olsun umutlarınızı, cesaretlerinizi, inançlarınızı ve güvenlerinizi hep diri tutmalısınız. Hayatın her döneminde ve her alanında başarılı olmak öncelikle buna inanmak ve çalışmakla mümkündür. Bu çabanızda başta öğretmenleriniz, anne ve babalarınız olmak üzere herkes size destek olmak, sorunlarınız olduğunda çözümlemek, güzel ve mutlu bir eğitim ortamında başarılı bir öğrencilik hayatı sürmeniz için ne gerekiyorsa yapılmaktadır.
    
     Muhabir: Fahri Haner
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER