Gölbaşından kısa kısa

Gölbaşından kısa kısa -Gölbaşı Belediyesi dereleri ıslah çalışması başlattı


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı Belediyesi ilçenin içerisinden geçen derelerin ıslahını yapmaya başladıklarını bildirdi.
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezinden geçmekte olan derelerin ıslahı ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığını belirtti.
     Özdemir, 2011 yılında yapılan Yemişen Deresi çevre düzenlemesi ve ıslahı çalışmalarına bu yıl içerisinde Hayitli 1, Hayitli 2 ve Kırkbayır derelerinin çevre düzenlemesinin yapılmasıyla devam edileceğini, bu yıl içerisinde yapılması planlana çalışmanın tamamlanmasıyla ilçeden geçen kanal ve derelerin ıslahı büyük ölçüde tamamlanmış olacağını kaydetti.
    
     -Gölbaşında park ve refüjlere mevsimlik çiçek ekimi devam ediyor-
    
     Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler parkları, kavşakları ve refüjleri süsleyecek mevsimlik çiçek ekimini sürdürüyor.
     Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri oluşturulan seralarda 50 bin mevsimlik çiçek yetiştirerek uygun yerlere dikim çalışmaları yapılıyor.
     Yusuf Özdemir, yaptığı açıklamada, belediyenin serasında ilçenin dört bir yanını süsleyecek çiçek üretimini yapmaya başlayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bu üretimle dışarıdan bitki alımını asgari seviyeye indirdiğini ifade etti.
    
     -Sokak aydınlatma çalışmaları-
    
     Gölbaşı Belediyesi elektrik arıza ekipleri tarafından ilçenin bölgesinde sokak lambası tamiratı yapıldığı bildirildi.
     Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı açıklamada, sokak lambası tamiratı sırasında karşılarına şaşılacak derecede tahrip olmuş lambalar çıktığını ifade etti.
     Başkan Özdemir, bazı sokak lambalarının taşla ya da kurşun sıkılaran kırıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Tamiratında zorlandığımız armatürlerin, mevcutta sağlıklı bir şekilde işlev görenleri koruyalım. Hem ekonomik kayıp hem de zaman kaybına neden olan bu durumun önüne geçilmesi halinde cadde ve sokaklarımız ışıl ışıl olur. Sokaklarımız karanlık olmasın. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.
     (TEZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gölbaşından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER