Gökçeadada Rum azınlık okulunun açılma talebinin

Gökçeadada Rum azınlık okulunun açılma talebinin onaylanması -Belediye Başkanı Atalay: Herkesin huzur içinde yaşayabildiği bir ortam olan Gökçeadada, Rum vatandaşlarımızı görmek istiyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Gökçeada ilçesi Belediye Başkanı Yücel Atalay, Milli Eğitim Bakanlığının adada Rum azınlık okulunun açılması talebini onaylamasıyla ilgili, Herkesin huzur içinde yaşayabildiği bir ortam olan Gökçeadada Rum vatandaşlarımızı görmek istiyoruz dedi.
     Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin korkular üzerinde yönetilmediğini, büyük devlet olmanın gereğinin de bu olduğunu söyledi.
     Biz insanları yaratandan ötürü sevdiğimiz için dini, ırkı bizi çok ilgilendirmiyor diyen Atalay, şunları kaydetti:
     Herkesi insan olarak görüyoruz. İnşallah Rumlar adaya döner ve köylerine yerleşir. O zaman mutlu ve huzurlu bir Gökçeadanın yansımasına bağlı olarak daha huzurlu bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkar. Bu anlamda sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcıya teşekkür ediyoruz. Temennimiz, Rumların bir an önce köylerine dönmesidir. Çünkü bir ülke, bütün zenginlikleri bir arada olursa büyük ülke olur. Dolayısıyla benim belediye başkanı olarak son sözüm, herkesin huzur içinde yaşayabildiği bir ortam olan Gökçeadada, Rum vatandaşlarımızı görmek istiyoruz.
     Gökçeadada 1951 yılında faaliyete başlayan Rum azınlık okulu, 1964te kurucu isteği doğrultusunda kapatılmış, başvuru üzerine aynı binada Rum azınlık okulu açılması talebi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gökçeadada Rum azınlık okulunun açılma talebinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER