GMİS Genel Başkanı Alabaş:

GMİS Genel Başkanı Alabaş: -TTKya işçi alımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) işçi alımı için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.
     Alabaş, TTK Eğitim Şube Müdürlüğünde kurs gören yer altı maden nezaretçilerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır TTKnın işçi açıklarının giderilmesi için Zonguldak ve Ankarada kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
     İşçi alımına yönelik bölge milletvekilleriyle görüşmelerde bulunduklarını anlatan Alabaş, şunları kaydetti:
     TTKya işçi alımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni alınacak arkadaşlarımızın ücretleri konusunda belli bir noktaya gelindi. Son dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile iki kez görüşmemiz oldu. Bakanımızın önümüzdeki günlerde Zonguldak programı var. Biz bakan Yıldızdan, Zonguldak programında TTKnın işçi açıklarının giderilmesi yönünde bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Her platformda meselenin ücret konusu olmadığını, Türkiyenin enerji politikası meselesi olduğunu dile getirmeye çalıştık. Ülkemizin enerji ithalatının 5 milyar doları aştığı bir dönemde, TTKnın işçi açıklarının giderilmesinin öncelik taşımaktadır.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber GMİS Genel Başkanı Alabaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER