GMİS Genel Başkanı Alabaş:

GMİS Genel Başkanı Alabaş: -Türkiyenin taşkömürü ihtiyacı artarken TTKnın ve bölgenin kömür üretiminin düşmesine seyirci kalamayız


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiyenin taşkömürü ihtiyacı artarken TTKnın ve bölgenin kömür üretiminin düşmesine seyirci kalamayız dedi.
     Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğünde işçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, çalışma hayatında önemli sorunların yaşandığı bir dönemden geçildiğini söyledi. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen TTK ve MTAdaki sorunların çözümde başarılı sonuçlar elde edebilmek için mücadele verdiklerini anlatan Alabaş, şöyle konuştu:
     Uzun zamandır, TTKya işçi alımı için çalışma içerisindeyiz. TTK Genel Müdürlüğü, 2 yıldır bakanlıktan işçi talebinde bulunuyor. Acilen işçi alınması gerektiğini belirtiyorlar. Bizde sendika olarak konuyla ilgili dosyalar hazırladık ve başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olmak üzere, ilgili kurumlara bu sorunu anlattık.
     Türkiyede her yıl 4 milyar doların taşkömürü ithalatı için dışarıya verildiğini ileri süren Alabaş, Türkiyenin taşkömürü ihtiyacı artarken TTKnın ve bölgenin kömür üretiminin düşmesine seyirci kalamayız. Kurumun işçi açıkları giderildiğinde kısa sürede üretimi artırabileceğimizi her ortamda söylüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber GMİS Genel Başkanı Alabaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER