Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezince düzenlenen ahşap oymacılığı, resim ve el sanatları kursları, kimsesiz zihinsel engelli çocukların tedavisinde yardımcı metot olarak kullanılıyor


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezince düzenlenen ahşap oymacılığı, resim ve el sanatları kursları, kimsesiz zihinsel engelli çocukların tedavisinde yardımcı metot olarak kullanılıyor.
     Yıl boyunca zihinsel engelli çocuklar tarafından üretilen ürünler, Can Akengin Sanat Galerisinde düzenlenen sergi ile satışa sunuldu.
     Serginin açılışında konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kimsesiz zihinsel engelli ve kimsesiz çocukların zamanlarını böyle güzel işlerde harcamalarının sevindirici olduğunu söyledi.
     Vali Şahin, Bu çalışmalar, her ne kadar akli melekelerinde azlık söz konusu olsa bile insanoğlunun, istediğinde çok şeyleri yapabilecek olduğunun göstergesidir. Bakım merkezimizin değerli hocalarını kutluyorum. Sanat engel tanımıyor dedi.
    
     -Çalışmalar tedavi sürecinin bir parçası-
    
     Zihinsel engelli ve kimsesiz çocukların eğitmenlerinden resim öğretmeni Selvihan Ünay da ürünleri sergilenen çocukların yüzde 50nin üzerinde zihinsel engele sahip olduğunu bildirdi.
     Çocukların kendilerinden beklenemeyecek kadar güzel işler ortaya koyabildiklerine dikkati çeken Ünay, Bu çalışmalar tedavi sürecinin bir parçasıdır. Onların atölye çalışmalarında çok mutlu olduklarını gözlemliyoruz. Gün içerisinde onlar için vakit çok zor geçiyor. Onların aileleri yok. Dolayısıyla gidebilecekleri bir yerleri yok. Bu eğitimler, onlar için ciddi bir öneme sahip oluyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER