Giresunda vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı

Giresunda vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı


GİRESUN (A.A) - Giresunda hava sıcaklıklarının düşmesiyle vatandaşlar kış mevsiminde ısınmak için yakacak odun hazırlıklarına başladı.
     Görele ilçesine bağlı Köprübaşı beldesi Önerli köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan Zeki Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminde yakacak olarak en fazla odun kullandıklarını söyledi.
     Fındık hasadının da sona ermesiyle bahçelerden ömrünü tamamlamış fındık ağaçlarını keserek odun yaptıklarını anlatan Karadeniz, Kışlık hazırlığımızı yapmaya çalışıyoruz. Kış için hazırladığımız odunlarımızı ahır ve samanlıklarda muhafaza edip, kış mevsiminde yakacak ihtiyacımızı karşılayacağız dedi.
     Karadeniz, kömür fiyatlarının yüksek olduğunu ve bu nedenle kendileri için odunun değerinin daha da arttığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Odun yapmak için fındık ve diğer çeşitlerde artık meyve veremeyecek durumdaki ağaçları tercih ediyoruz. Bölgemizde odunun önemi çok büyük. Ev ekonomisine maddi destek olabilmek için de tüp yerine odun yakarak sobalarımızda yemek de yapabiliyoruz. Tüpten çok daha iyi ve ucuz. Odun ateşinde yapılan yemeklerin tadı da bir başka oluyor.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER