Giresunda huzur toplantısı

Giresunda huzur toplantısı


GİRESUN (A.A) - Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Toplumda birlikte yaşıyorsak, bu vatan, bu devlet ve yaşam alanlarımız bizim birer varlığımızsa buna sahip çıkmak da hepimizin görevidir dedi.
     Bulak, Aksu Anadolu Lisesinde, Aksu Mahallesi sakinlerinin katılımıyla düzenlenen huzur toplantısında yaptığı konuşmada, 24 saat esasıyla halka hizmet veren, temeli yüz yıllar öncesinden atılıp şehit ve gazileriyle vatanın her zaman hizmetinde olan kutsal polis teşkilatıyla vatandaşları yakınlaştırmak, sorunları yerinde dinleyip çözüm önerileri sunmak amacıyla toplandıklarını belirtti.
     Huzur toplantılarını, asla dostlar alışverişte görsün, bir şeyler yapıyor görünme sevdasında olalım mantığıyla gerçekleştirmediklerini ifade eden Bulak, Gerçekten titizlikle çalışan bir teşkilatız. Gücünü kanunlardan alan teşkilatımızın temel amacı, insanlarımızın canı, malı, namusunun güvenliği, her türlü tehdit ve tehlikeden uzaklaştırılması, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne her türlü kastedecek düşmanlarından arındırılması, kanun dışı oluşumların önüne geçilmesi, kaçakçılığın önlenmesi gibi çok hassasiyet içeren konularda duyarlılık içinde çalışmaktır diye konuştu.
     Bulak, devletlerin insanların huzuru ve mutluluğu için kurulmuş olduğunu, bu devletlerin ayakta kalabilmesi için de yanlış yapan insanlara asla müsaade edilmediğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Devletimizin bekası, gelişmesi, büyümesi için insanlar kendilerini yeri geldiğinde feda etmesini de bilmelidir. Bunun çok örnekleri de var. Biz kurumsal olarak bunu üstlenmiş bir teşkilat olarak bunu yerine getirirken sizler bize yeteri desteği vermezseniz, etrafınızda olup bitenlere duyarsız kalırsanız, tek başımıza kurum olarak bir şey yapamayız. Toplumda birlikte yaşıyorsak, bu vatan, devlet ve yaşam alanlarımız bizim birer varlığımızsa buna sahip çıkmak da hepimizin görevidir. Benim çocuğum iyi başkasının çocuğunu da başkası düşünsün, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye bir mantığımız yoktur. Bu, toplumu kökünden dinamitleyen bir sözdür. Bir kişi iyi bir yaşamı hak ettiğini düşünüyorsa, herkesin de bunu hak ettiğini düşünmelidir. İnsanlar zaman zaman yanlışlar yapar ama onların rehabilite edilmesi, suça iten sebeplerin de ortadan kaldırılması hepimizin görevidir. Bu amaçla sadece olayların önlenmesinde polislerin müdahale etmesi beklenmemelidir.
     Suçun oluşumunun engellenmesi ve bu süreçte vatandaşların katkı vermesinin çok önemli olduğuna değinen Bulak, Toplum içinde adaleti sağlayamazsak suçun önüne geçemeyiz. Bunun için geçmişte yaşanmış olsa dahi bunların da mutlaka faillerinin bulup ortaya çıkarmamız gerekmektedir. Bu noktada da önemli çalışmalarımız oldu. Bundan sonraki süreçte de bu yönde çalışmalarımız olacaktır ifadesini kullandı.
     (GL-ORH)
<< Önceki Haber Giresunda huzur toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER