Giresunda Coğrafi Bilgi Sistemi Günleri etkinliği

Giresunda Coğrafi Bilgi Sistemi Günleri etkinliği yapıldı


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Trabzon Şubesi Coğrafi Bilgi Teknolojileri Komisyonunca 2013 Yılı Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Günleri etkinliği düzenlendi.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, CBSnin hızla gelişen dünyada kalıcı bir nitelik bıraktıran bir sistem olduğunu belirtti.
     CBSnin gelecek nesillere eserlerin ve yapıtların bırakılmasında son derece önemli bir gereklilik olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Türkiyede bu sistem hızla gelişme gösteriyor ve bundan oldukça memnunum. Bilimin ve ilimin ışığından yol almak gerekiyor. Giresunun özellikle yollarını, yaylalarını bütün ayrıntılarıyla gelecek nesillere önemli bir miras olarak bırakmak gerekmektedir
     HKMO Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Recep Nişancı ise bilgi teknolojilerinin önemli bir rol aldığı Türkiyede bilginin önemli bir güç haline geldiği ifade ederek, Kasım ayının ilk haftası CBS olarak kutlanıyor. Biz kendi bölgemizdeki illerde de bu bu sistemi uyguluyoruz dedi.
     Etkinliğe, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, Dekanlar, Öğretim Üyeleri, Belediye ve daire Müdürlüklerinden temsilciler katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresunda Coğrafi Bilgi Sistemi Günleri etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER