Giresunda 50 çiftçiye ekipman yardımı yapıldı

Giresunda 50 çiftçiye ekipman yardımı yapıldı -Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 50 çiftçiye ekipman alımlarında yüzde 50 hibe desteği sağlandı


GİRESUN (A.A) - Giresunda Tarım İl Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 50 çiftçiye ekipman alımlarında yüzde 50 hibe desteği sağlandı.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törende hibe desteğinden yararlanan 50 çiftçiye ekipmanları teslim edildi.
     Törende konuşan Giresun Valisi Dursun Ali şahin, Giresunun coğrafi yönden çok güzel bir yerde konuşlandığını belirerek, insan ve tabiat yapısıyla çok güzel bir il olduğunu söyledi.
     Giresunda kalkınma deyince ilk akla gelen ögenin tarım olduğuna işaret eden Şahin, Gelecekte turizm burada çok önemli bir rol oynayacak. Esnafın bu konuda eğitilmesi lazım. Yoksa Laleli esnafına benzersek sonra ah vah ederiz. Tertipli, prensipli ve sabırlı olmak lazım dedi.
     Şahin, Giresunun kalkınmasının yolunun tarım, turizm ve sanayiden geçtiğine dikkati çekerek, ilde tarımın kalkınmasında önemli rol oynayan stratejik kurumların bulunduğunu ve bunların tarımsal gelişime önemli katkı sağladıklarını anlattı.
     Giresunun teşvik programlarında 5. sırada yer almasının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, Trabzonlular Giresuna gıptayla bakıyor. Orası 3. derece bir il, Ordu 4. derece ama Giresun 5. derecededir ve 6. derecenin de bütün haklarına haizdir. Bu son derece önemli. Biz de 2. bir organize sanayi bölgesinin kurulması için uğraş veriyoruz diye konuştu.
     Önceleri insan ve hayvan gücüyle yapılan tarımda artık hayvan gücünün hemen hemen tamamına yakınının devreden çıkması ve makineleşmesinin tarımdaki gelişmenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Artık makineleşme de yetmiyor. Bugün artık bilgisayarlarla tarım idare edilmeye başlandı. Birinci aşamada insan gücü, hayvan gücü kullanılıyordu. Şimdi makineleşmenin de ötesinde artık elektronik aletlerle tarımsal faaliyetlerin yapılmaya başlanması bu konunun ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Artık insanların beyin gücüyle tarımsal faaliyetler yapılabiliyor.
     Vali Şahinin konuşmasının ardından hibe desteğinden yararlanan 50 çiftçiye tarım ekipmanları teslim edildi.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda 50 çiftçiye ekipman yardımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER